JUSS OG SAMFUNN

Svensk kokk lager Opera-bork for MSN

I påvente av at Microsoft skal få reparert HTML-koden til MSN-ene, har Opera Software laget en utgave av svenskekokk-utgave av selskapets nettleser for nettopp MSNs sider - Bork, Bork, Bork!

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. feb. 2003 - 09:40

Som digi.no skrev om for en drøy uke siden, vises ikke MSN-portalene særlig godt i Opera Softwares nettleser. Årsaken til dette er at MSN tilbyr Opera-nettleseren et eget stilsett som ikke ser ut til å være spesielt godt tilpasset nettleseren. Hadde Opera blitt fôret med de samme filene som Microsofts egen nettleser, hadde trolig sidene sett langt bedre ut.

Foreløpig ser det ikke ut til at MSN gjort noe for å rette opp koden, selv om den største feilen trolig ville tatt mindre enn ett minutt å fikse.

I dag lanserte Opera Software en ny utgave av Opera for Windows - Opera Bork edition. Denne skiller seg fra den foregående utgaven på ett punkt: hvordan msn.com vises.

All teksten på msn.com vil bli oversatt til språket til den berømte svenske kokken i Muppet Show: Bork, Bork, Bork!

- Hergee berger snooger bork, sier Mary Lambert, produktsjef i Opera Software, i en pressemelding.

- Dette er en spøk. Vi forsøker likevel å få fram et viktig poeng her. Det ser ut som om MSN-nettstedet sender Opera-brukerne sider som er forvrengt med vilje.

Lambert mener Bork-utgaven av Opera illustrerer hvordan nettlesere også kan forvrenge innhold - noe utgaven faktisk gjør.

- Poenget her er at webens mulighet for suksess avhenger av at utviklere av programvare og nettsteder oppfører seg skikkelig og hever seg over rivaliseringen selskapene i mellom.

Du kan laste ned Bork-utgaven av Opera 7 fra Opera Softwares FTP-server.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.