Svensk programvare for ikke-tekniske brukere

Dersom du ikke vil bruke tid på å utvikle dine egne Java applets, kan Applet FX fra svenske Demicron hjelpe deg med et enkelt brukergrensesnitt for å ta i bruk og forandre applets.

Dersom du ikke vil bruke tid på å utvikle dine egne Java applets, kan Applet FX fra svenske Demicron hjelpe deg med et enkelt brukergrensesnitt for å ta i bruk og forandre applets.

Det svenske programmeringsfirmaet Demicron SA har utviklet et verktøy for å forenkle presentasjon og implementering av Java programsnutter på Internett. Applet FX heter produktet som er en samling 100% Pure Java programsnutter som ved hjelp av Visual Applet Configurator gjør det enkelt å putte Java applets inn i HTML-koden.

Applet FX har vært på nettet i betaversjon siden april, og Anibal Wainstein, en av utviklerne i Demicron, sier til digi at 30.000-40.000 versjoner av denne allerede er lastet ned. I forrige uke kom den endelige utgaven av programmet med en rekke forbedringer og nye "applets". Disse er hovedsakelig beregnet på private hjemmesidemekkere, men endel programsnutter er også anvendelige for mer seriøst bruk.

Konfigureringsprogrammet Visual Applet Configurator er det grafiske verktøyet som også fungerer som en HTML-editor, hvor både HTML-tekst og variabler for appletene kan endres. De tilgjengelige appletene ligger på siden og hentes inn ved hjelp av et dobbeltklikk. Brukeren kan så forandre farge, tekst, bilder og lyd i koden slik at appletene blir spesialtilpasset. Trenger du en menylinje med forskjellige hjelpetekster på hver knapp, er dette gjort på to minutter.

Hver applet har sin funksjon, som f.eks et roterende bilde eller en tekstmanipulasjon. Morsomt er det når det ser ut som om teksten blir fylt med vann fra en vannkran, komplett med 3D-bobler, eller når et spotlightlys følger musa. Integrert i programmet er også en grafisk ftp-klient som tar hånd om overfløringene av filer til serveren. Selve Visual Applet Configurator er ikke skrevet i Java, programmet er foreløpig bare tilgjengelig for Windows 95 og Windows NT.

Gratisversjonen inneholder 20 applets mens den kommersielle inneholder 60. For den kommersielle utgaven har de inkludert et kopieringsbeskyttelses-system som skal kunne hindre andre web-besøkende i å kopiere appletene.

Programmet koster 519 svenske kroner - pluss moms - og svenske brukere kan bestille direkte fra Demicron. Andre kan gå til CNets Buydirect sider hvor den kommersielle versjonen ble lagt ut på fredag, forteller Wainstein.

Til toppen