JUSS OG SAMFUNN

Svensk Schibsted-flaggskip vil ta betalt på nettet

Den svenske storavisen Aftonbladet vil begynne å ta betalt for deler av sin nettjeneste, både fra besøkende og fra bredbåndsoperatører. Men hvordan er ikke helt klart enda.

Sigvald Sveinbjørnsson
14. mai 2001 - 10:43
Aftonbladet

- Vi ser på dette i dag og det er helt klart av vi kommer til å prøve noe til høsten, sier Mats Eriksson, administrerende direktør i Aftonbladet Nya Medier.

Det er tilleggstjenester innenfor smale områder, hvor annonseinntektene ikke strekker til, samt fordypende innhold som blir som blir ansett som betalingsstoff, avslører Eriksson til Dagens Media.

- Nå diskuterer vi prinsippene. Vi vil ikke endre modellen som vi har i dag, der annonsørene betaler for at brukeren skal kunne lese våre nyheter og den redaksjonelle kjerne som vi produserer til daglig, sier Eriksson.

Aftonbladet har det ikke klart for seg hvordan kundene skal betale for tjenestene, men dette skal etter planen løse seg til høsten.

Det er lesere som vil fordype seg i stoff og bredbåndsoperatører som er sannsynlige betalingskilder, og Aftonbladet tror at også bredbåndsoperatørene vil være villige til å betale til nettjenester med attraktivt innhold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.