JUSS OG SAMFUNN

Svenske CNN er åpnet

CNN Interactive åpnet sitt svenske nettsted onsdag som første land utenfor USA. Nå ser CNN etter samarbeidspartnere i andre land, inkludert Norge.

Morten Øverbye
22. mai 1997 - 16:14

Svenske CNN åpnet onsdag sitt kontor i Gøteborg, som CNN Interactives første kontor utenfor USA.

- Det har gått fort og utrolig bra, sier sjefredaktør Lars-Ola Nordquist i svenske CNN til digi. Noen statistikk over hvor mange besøkende som har vært innom det første døgnet etter åpningen, har han ikke. Men ut fra responsen i media og blant nettbrukere, mener han at nettstedet har blitt positivt mottatt av svenske nettbrukere.

Svenske CNN er med noen små tilpasninger bygd over den samme lesten som det amerikanske nettstedet.

- Vi har tilpasset den amerikanske utgaven til det svenske markedet, med litt andre fonter og noen små tekniske forandringer. Men det amerikanske nettstedet har jo vært utviklet over to år, og vi fortsetter denne utviklingen på den svenske utgaven. Representanter fra CNN som har vært her under lanseringen, mener det har blitt veldig bra, og nesten penere enn originalen, hevder Nordquist.

Den svenske CNN-satsingen er et samarbeid mellom CNN Interactive og Telia Infomedia. Grunnen til at CNN Interactive valgte Sverige som første land utenfor USA for nasjonale utgaver, var at en så stor del av befolkningen der er koblet opp mot Internett, sier sjefredaktør Scott Woelfel i CNN Interactive.

- Vi har også sett etter et land der brukerne behersker engelsk godt, slik at de kan fortsette til det internasjonale nettstedet for å fordype seg i innholdet. Dessuten har vi ønsket å etablere tjenesten i land der menneskene er internasjonalt orienterte og interesserte. Sverige og svenskene passet inn i den beskrivelsen.

Woelfel er nå på utkikk etter nasjonale partnere i andre land. Etter det digi erfarer, skal Norden og Norge stå høyt på listen over de landene CNN Interactive ønsker å innta

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.