RESULTATERFINANS

Svenske Global Direct til USA

Internettselskapet Global Direct gir blaffen i Stockholm og satser på USA.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. feb. 2000 - 16:45

Internettselskapet Global Direct har valgt å satse på USA som base for å ekspandere ut i verden. Selskapet, som driver en personlig City-guide for næringsdrivende på nettet, har siden 1998 vært notert på Stockholms "prøvebørs. " (tilsvarende Gråmakedet i Norge). Men ledelsen valgte å stryke selskapet fra listen tidligere i år. Da sto Global Directs aksjer på åtte kroner.

Dette priset selskapet til knappe 23,5 millioner svenske kroner. Selskapet har hatt omsetning som alle andre nettselskaper: Nesten ingen ting.

Claes Settergren, som er gründeren til Global Direct, sier til digi.no at selskapet vil bli overtatt av et amerikansk selskap, og skal bli notert i USA etter overtagelsen. På denne måten kan selskapet få kapital til å bygge opp et globalt nettverk av franchise-takere. Settergren sier at de nye eierne vil gi mye penger for selskapet, mye mer enn det markedet priset det til på Stockholsm "prøvebørs."

Etter hva digi.no erfarer har Global Direct etablert et amerikansk søsterselskap for å komme inn på det amerikanske markedet, og dermed på børs. Ifølge Settergren står en gruppe europeiske og amerikanske Industrielle investorer bak den nødvendige kapitalen som skal til for å få dette på plass.

Ideen bak selskapet er enkel: Skal du til en eller annen by for å gjøre bussiness kan du klikke deg inn på Global Directs nettside. Global Direct kan da sette deg i forbindelse med en Franchise-taker i den byen du er interessert i. Denne personen kan da hjelpe deg med informasjon, tilrettelegging med mer. Franchise-takerne skal og selge annonser til Global Directs egne sider mot provisjon.

VD for Global Direct, Odd Moe har stor tro på at selskapet vil lykkes i USA og sier til digi.no at selskapet har 160 Franchise-takere i hele verden.

- Dette er en organisasjon som vi har bygd opp uten store investeringer, sier mannen som forøvrig og står bak First Tuesday i Trondheim.

Global Direct emiterer for å finansiere et nettverk med så mange franchise-takere rundt om i alle verdens byer, at reklameinntektene vil generere store inntekter. Med andre ord er opplegget preget av stor usikkherhet, både om evnen og muligheten til å lykkes. Det er enda ikke sikkert hvilken liste eller børs Global Direct kommer til å havne på.

digi.no følger med...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.