KARRIERE

Svenskene vil flytte IT-drift til lavkostland

En av tre svenske storselskaper planlegger å flytte IT-tjenester til lavkostland.

Det er konsulentselskapet Informatics Strategic Advisors som står ansvarlig for rapporten som peker på at en av tre svenske selskaper vil flytte IT-driften til utlandet.

Rapporten bygger på svar fra IT-sjefer i 26 av Sveriges største selskaper målt etter omsetning. Det er først og fremst selskaper som er misfornøyd med sine tidligere IT-investeringer som ønsker å sette ut IT-driften til lavkostland.

Rapporten forteller at det foreløpig er få selskaper som har forsøkt seg på såkalt offshore-prosjekter, som innebærer å utkontraktere IT-tjenester utenlands. Men interessen er stor. Hvert tredje selskap svarer at de har planer i en eller annen form om å legge IT-tjenester til lavkostland i det nærmeste året.

- Jeg ser det som et realistisk scenario med tanke på hvor mye kostnader selskapene kan spare, sier ansvarlig for rapporten Jan Book i konsulentselskapet Informatics Strategic Advisors til avisen Dagens Industri.

Han viser til USA og Storbritannia som har praktisert outsourcing til lavkostland i lengre tid. At offshoring ikke er like utbredt i Sverige, mener Book skyldes at engelsk ikke er forretningsspråket.

    Les også:

India har tradisjonelt vært et favorittland for tjenesteutsetting av IT-tjenester, men Book tror at også østeuropeiske land etterhvert vil ta større del av kaken. I India er det nå tegn på prisene på tjenestene allerede er begynt å stige. Derfor har land som Baltikum, Polen og andre østeuropeiske land blitt mer interessante, til tross for at kvaliteten på tjenestene der ikke er de beste ennå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.