Svensker satser på gratis sanntidskurser

Den svenske online-megleren TeleTrade satser på gratis sanntidskurser for å kapre kunder.

Den svenske online-megleren TeleTrade satser på gratis sanntidskurser for å kapre kunder.

Den svenske internettmegleren TeleTrade, datterselskapet til børsnoterte TeleTrade Financial Services, tilbyr nå alle brukere gratis sanntidskurser. Programmet heter TeleTrade BörsAutomaten og kan lastes ned direkte fra selskapets hjemmesider. Programmet er ikke browserbasert og inneholder push-teknologi slik at det ikke er nødvendig å "refreshe" siden for å få oppdaterte kurser. I tillegg får brukerne nyheter, charts og teknisk analyse.

BörsAutomaten tilbys gratis til alle for å kapre kunder:

- Dette er ren markedsføring for å kapre kunder. Vi tror at mange vil finne tjenesten nyttig, og følgelig er terskelen til å handle aksjer gjennom oss mindre, sier konsernsjef Klas Danielsson i TeleTrade til digitoday.no.

- Vi regner med å ha over 50.000 kunder innen seks måneder, sier han.

På spørsmål om kostnader svarer Danielsson:

- Jeg vil ikke ut med kostnadene i dette prosjektet, men vi mener at dette er vel anvendte penger.

TeleTrade forhandlet sommeren 1999 med SOL Børs om en full overtakelse, men TeleTrade brøt forhandlingene en måned etter at intensjonsavtalen ble undertegnet.
Les om forhandlingsbruddet:
SOL Børs uten napp i Norge
Salget av SOL Børs i vasken
SOL Børs selges for 150 mill.

På spørsmål fra digitoday.no om Teletrade ønsker å etablere virksomhet i Norge, svarer konsernsjef Klas Danielsson:


- Vi har som mål å ekspandere i Norden, og vi regner med å starte opp virksomhet i både Norge og Danmark i løpet av år 2000, sier Danielsson til digitoday.no.

- Vi regner med at dette skjer organisk, men vi er ikke ukjente med oppkjøp. Vi kjøpte nettopp den svenske megleren Aktiedirekt, men alt er egentlig et spørsmål om tid og penger. Inntil videre satser vi på organisk vekst, avslutter Danielsson.

Til toppen