JUSS OG SAMFUNN

Sverige betaler dyrt for domenenavn

Lei av feilsendt e-post og allmenn forvirring.

9. nov. 2009 - 10:29

Myndighetene i Sverige har sett seg nødt til å kjøpe domenenavnet msb.se for hele 950.000 svenske kroner, ifølge lokalavisen NWT.

Ved nyttår ble det som tilsvarer Norges direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap opprettet i vårt naboland, under navnet «Myndigheten för samhällsskydd och beredskap» (MSB).

Dessverre var domenenavnet de ønsket seg allerede opptatt, og organet måtte ta derfor ta til takke med alternativet msbmyndigheten.se.

- Med feilsendte e-postmeldinger og allmenn forvirring som resultat, skriver det svenske nettstedet ComputerSweden.

Til slutt valgte myndighetene å bla opp nesten en million svenske kroner, eller om lag 780.000 norske kroner for domenenavnet, som de siste fem årene har tilhørt et lite selskap fra tettstedet Märsta utenfor Stockholm.

Det skal tilhørende sjeldenheten at svenske domenenavn omsettes for slike summer, opplyser ComputerSweden.

Rekord er det imidlertid ikke. Ifølge teknologiavisen skal domenenavnet spel.se tidligere i år ha gått for to millioner svenske kroner. Den opprinnelige eieren av inkasso.se oppnådde ved et annet tilfelle 190.000 SEK.

Også norske domeneeiere har tidligere gjort en god slump ved salg av nettadresser.

I sommer ble det kjent at professor i rettsinformatikk Jon Bing hadde solgt bing.no til Microsoft, men han ønsket ikke å gå nærmere inn på hvor han fikk.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.