Symantec betaler milliarder for konkurrent, og får ny toppsjef på kjøpet

Med følger også teknologiavdelingen på Lysaker.

Symantec betaler milliarder for konkurrent, og får ny toppsjef på kjøpet
(Bilde: Colourbox)

Med følger også teknologiavdelingen på Lysaker.

Det er duket for en større konsolidering i IT-sikkerhetsbransjen når to amerikanske aktører slår seg sammen.

Symantec varslet søndag at de kjøper konkurrenten Blue Coat Systems for 4,65 milliarder dollar. Beløpet blir gjort opp i kontanter, og transaksjonen er godkjent av de respektive styrene.

Foruten å overta en portefølje av nye sikkerhetsprodukter vil dette også gi Symantec en ny administrerende direktør.

Greg Clark, nåværende toppsjef i Blue Coat, skal lede det fusjonerte selskapet etter oppkjøpet. Partene forventer at handelen er gjennomført innen oktober i år.

Symantec har vært uten konsernsjef siden Michael Brown måtte gå av etter skuffende resultater i våres.

Blue Coat leverer blant annet løsninger for websikkerhet med skybaserte tjenester som gir virksomheter et vern mot trusler mot både nettverket, på web, mobilt og i nettskyen. Det oppgis at selskapet beskytter 15.000 organisasjoner og har 70 prosent av selskapene på Fortune Global 500 på kundelisten.

Det er lite overlapp mellom selskapene, sier Clark i et intervju med Wall Street Journal.

Avdeling på Lysaker

Blue Coat kjøpte for noen år siden norske Norman Shark. Dette er en ren teknologiavdeling med forskere og utviklere som lager sikkerhetsprodukter. De rundt 30 ansatte jobber på Lysaker i Oslo under ledelse av Cristophe Birkeland.

Noen kommentar fra norgesavdelingen kan ikke ventes før tidligst i morgen.

Styrkeforholdet de to selskapene imellom fortonet seg i fjor slik:

Nasdaq-børsnoterte Symantec Corporation omsatte for 6,5 milliarder dollar og satt igjen med et overskudd på 878 millioner dollar. Virksomheten hadde 19.424 ansatte fordelt på 50 land.

Blue Coat har avvikende regnskapsår som ble avsluttet 30. april i år. De har vært privateid, men i forbindelse med oppkjøpet blir det opplyst en årsomsetning på 598 millioner dollar, og en negativ driftsmargin på minus 42 prosent. De taper altså penger. Selskapet som ble grunnlagt i 1996 kan imidlertid vise til en årlig inntektsvekst på 17 prosent.

Inntektene til Symantec har derimot falt jevnt og trutt over flere år. Dette til tross for at sikkerhetsprodukter aldri har vært mer etterspurt. Dette er et marked som virkelig har fått vind i seilene i takt med et stadig forverret trusselbilde.

For øvrig ble Blue Coat solgt fra et privat investeringsfirma til et annet så sent som i mars i fjor. Salgssummen den gangen var på 2,4 milliarder dollar. Det er Bain Capital som på et drøyt år nå kan innkassere en solid gevinst, nærmest en dobling.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen