BEDRIFTSTEKNOLOGI

Symantec overtar ID-tjenestene til Verisign

Kjøper alt Verisign driver med innen autentisering og kryptering.

25. mai 2010 - 08:39

Symantec bekreftet i forrige uke at de kjøper alle tjenestene til Verisign innen SSL-sertifikater («secure socket layer»), PKI («public key infrastructure»), tillit på nett («Trust Services») og autentisering («Verisign Identity Protection» eller VIP).

Overtakelsen koster Symantec 1,28 milliarder dollar.

Tjenestene som Symantec overtar, sto for 410 millioner dollar av Verisigns omsetning i 2009, en andel på rundt 40 prosent.

Verisign begrunner salget ved at de må fokusere på sine tjenester innen Internett-infrastruktur. Selskapet forvalter domenene .com og .net, der de opplever kraftig omsetningsvekst.

Symantec sier de vil tilby pakkeløsninger av egne og Verisign-produkter, og at slike pakkeløsninger vil gjøre det enklere og sikrere for bedrifter å følge med i flere lønnsomme trender innen IT, som databehandling i nettskyen, sosiale tjenester, mobilitet og at ansatte selv eier de mobile klientene – fra telefoner til bærbare pc-er – som anvendes til å arbeide mot bedriftens IT-systemer.

Som eksempel nevnes en kombinasjon av Verisign SSL sertifikattjenester og Symantecs «Critical System Protection» eller «Protection Suite for Servers».

Symantec snakker spesielt om å bygge ID og autentisering inn i et helhetlig rammeverk, slik at man kan kombinere høy sikkerhet med høy ytelse og brukervennlighet. De mener å kunne dekke fem grunnleggende områder med sine produkter:

  • Ordninger der brukere og nettsteder kan bevise hvem de er
  • Løsninger for å sikre mobile og andre typer enheter
  • Vern av informasjon mot alt fra angrep til tyveri, med evne til å rekonstruere det som måtte gå tapt
  • Levere informasjon i samsvar med folks faktiske rolle
  • Sikre leveranser av tjenester og informasjon i nettskyen

Symantec skal være beredt til å ta over de fleste av Verisigns ansatte innen tjenestene de overtar. Verisign har gått med på å hjelpe Symantec med tjenestene i en overgangsfase.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.