FORBRUKERTEKNOLOGI

Symantec vil lagre forbrukernes filer

Symantec har frigjort detaljer om selskapets neste sikkerhetsløsning for forbrukere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2006 - 12:58

Symantec annonserte denne uken at selskapet er i ferd med å utvikle en ny sikkerhetstjeneste rettet mot konsumentsbrukere av Windows XP og Vista. Løsningen, som foreløpig er kjent under kodenavnet Genesis, skal bli lansert til høsten.

Genesis skal sømløst integrere de beste løsningene fra Symantecs Norton-produkter med en nettbasert backupløsning og nyutviklet teknologi mot kriminell programvare, phishingforsøk og falske nettsteder. Teknologien har Symantec kjøpt av selskapet Whole Security.

Genesis vil også inneholde vern mot inntrenging, virus og spionvare, i tillegg til en brannmur. Dette skal oppdateres i bakgrunnen uten at brukeren merker det.

Brukeren skal også kunne velge at bilder og andre viktige filer blir automatisk lastet opp til en nettbasert backupløsning. Det er foreløpig ikke oppgitt hvilke begrensninger det er i mengden brukeren kan laste opp.

Genesis vil også inkludere optimaliseringsverktøy fra Norton Utilities og SystemWorks som automatisk skal sørge for at brukerens system til enhver tid er optimalisert for ytelse. Dette kan bli spennende, for tunge sikkerhetsløsninger som det Symantec her presenterer, pleier ofte å være svært ressurskrevende. Mange foretrekker å risikere et orm- eller spywareangrep framfor å installere en sikkerhetsløsning som hele tiden drar ned ytelsen til PC-en.

Genesis, som vil bli en del av Symantec Norton-familie, vil selges som en abonnementsløsning. Uten abonnementet vil brukeren ikke kunne laste ned oppdateringer eller få tilgang til backupløsningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.