Symantec vurderer omfattende Linux-satsing

Symantec planlegger sikkerhetsprogramvare for Linux-baserte PC-er, men også å ta skrittet selv.

Symantec planlegger sikkerhetsprogramvare for Linux-baserte PC-er, men også å ta skrittet selv.

Symantec, som lager sikkerhetsprogramvare, vurderer å bytte ut operativsystemet i PC-ene til selskapets ansatte til Linux. Men først vil selskapet lansere en egen sikkerhetspakke for operativsystemet.

- Vi har planer om å utvikle en løsning for Linux på desktop-PC-er i år, sier Symantec-sjef John Thompson til Computer Business Review.

- Så snart løsningen er kommet langt nok, vil vi vurdere passende bruk innen vårt eget selskap for å bestemme hvorvidt det finnes et behov eller en anledning til å flytte deler av eller hele brukerbasen vår til Linux-baserte PC-er.

    Les også:

- Jeg kan klart se for meg at jeg selv benytter en Linux-basert PC, men jeg er ikke sikker på at det nødvendigvis vil være egnet for alle i selskapet vårt, sier han. Han mener likevel at Linux er på et tidlig stadium og at det fortsatt behøver modning.

- Dette er ikke ulikt situasjonen for Windows og OS/2 for mange år siden.

Signalene som her gis, anses som viktige for anerkjennelsen av Linux. Symantec er blant de mest kjente programvareleverandørene til Windows-baserte PC-er. Det at vanlig Windows-programvare blir å finne også for Linux, vil kunne gjøre det enklere for mange å ta skrittet over til det åpen kildekodebaserte operativsystemet.

Red adm. Symantec har i ettertid informert om at ikke alle detaljer i denne saken er korrekten. Les mer i denne artikkelen

Til toppen