Symfoni kjøper hovedkonkurrent

Det norske Notes-baserte Symfoni Software forteller at de har kjøpt sin danske hovedkonkurrent Mindcom.

Med på kjøpet følger følger 200 kunder, hvorav 80 er norske, blant annet norske kunder som Hydro, Orkla, Stabburet og Rieber.

Symfoni er en storleverandør av gruppevare som CRM, innholdsadministrasjon (CMS), og dokumenthåndtering.

– Markedet er meget godt. Selv om vi allerede er Nordens største leverandør av slike systemer, ser vi et enormt potensial i porteføljen til Mindcom, sier Bjørn Jarl, administrerende direktør i Symfoni Software.

Mindcoms produkt QMS 9000 har vært Symfonis største konkurrent på systemer innenfor kvalitetshåndtering, og oppkjøpet styrker dermed Symfonis portefølje og produktspekter innenfor området betydelig. Likeledes vil Mindcoms Global Calendar, som er størst innenfor gruppekalendere i Norden, nå bli integrert i Symfonis produktsuite.

Overtakelsen av Mindcoms softwarevirksomhet betyr også at Symfoni Software åpner kontor og etablerer seg i København. Dette selskapet vil bli et joint venture med det danske eierselskapet av Mindcom, Key2Know AS, og ambisjonen er videre vekst i Norden:

- Planen fremover er å vokse ytterligere i Norden, både via oppkjøp og organisk vekst. I et marked som er beregnet til godt over én milliard norske kroner – bare innen software – er en realistisk ambisjon en omsetning på 100 millioner i 2007.

Symfoni Software AS ble startet for 10 år siden og har 21 ansatte. I fjor omsatte selskapet for 35 millioner kroner.

Til toppen