Syv versjoner av neste Microsoft Office

En rekke detaljer om neste versjon av Microsoft Office ble offentliggjort i går. Dette inkluderer det endelige navnet.

En rekke detaljer om neste versjon av Microsoft Office ble offentliggjort i går. Dette inkluderer det endelige navnet.

Microsoft annonserte i går at det kommende produktet som til nå er blitt kalt Office 12, heretter vil hete 2007 Microsoft Office System. De fleste vil nok likevel kalle den for Office 2007.

digi.no har skrevet om 2007-utgaven tidligere, blant annet om den totale omgjøringen av verktøylinjer og menyer, slik at de skal være mer tilpasset arbeidet brukeren gjør der og da (se bilder her ).

- 2007 Microsoft Office System er utviklet for å forenkle samhandling, øke individuell evne og effektivitet, strømlinjeforme forretningsprosesser og øke innsikt. Større fleksibilitet ved kjøp av produkter, servere og tjenester gjør at norske bedrifter kan sette sammen pakker som er optimale for deres behov, forklarer Gustav Line, Direktør Information Worker i Microsoft Norge, i en uttalelse til digi.no.

Office-suiten vil komme i sju forskjellige versjoner, hvor en den enkleste, Microsoft Office Basic 2007, inkluderer Excel 2007, Outlook 2007 og Word 2007. Den mest avanserte utgaven, Microsoft Office Enterprise 2007, inkluderer i tillegg 2007-versjonene av PowerPoint, Access, InfoPath, Communication, Publisher, OneNote og integrerte muligheter for løsninger som ECM (Enterprise Content Management), elektroniske skjema og rettighets- og policyegenskaper for informasjon.

I tillegg er et nytt samarbeidsverktøy, Groove 2007, inkludert. Dette er en oppdatert utgave av Groove Virtual Office, som skal gjøre det mulig for grupper å samarbeide dynamisk innen en felles arbeidsflate, uavhengig av hvor deltakerne befinner seg.

Groove 2007 skal kunne integreres med Windows Sharepoint Services, Office SharePoint Server 2007, Office InfoPath 2007 og Office Communicator.

Den nye utgaven av Office-versjonen som i dag heter Office Professional Enterprise Edition 2003 vil i 2007-generasjonen hete Office Professional Plus 2007. Denne skal gi forbedret informasjonshåndtering og samarbeidsløsninger gjennom integrasjon med ny Office SharePoint Server 2007-funksjonalitet.

    Les også:

For kunder med volumlisens, vil det merkes at 2007-generasjonen av Office Professional Enterprise Edition 2003 vil hete Office Professional Plus 2007. Denne skal gi bedre muligheter for informasjonshåndtering og samarbeid enn tidligere, gjennom integrasjon med kommende Office SharePoint Server 2007 og inkluderingen av Office Communicator.

Hjemmebrukerne tilbys versjonen Office Home and Student 2007, som er en oppdatert utgave av Office Student and Teacher Edition 2003. Denne inkluderer Excel, PowerPoint, Word og OneNote.

Microsoft Office SharePoint Designer 2007 er et nytt, separat produkt som er delvis basert på teknologiene fra FrontPage 2003. Dette er en del av Microsoft nestegenerasjons webdesignverktly som skal hjelpe kundene med å opprette og skreddersy Microsoft SharePoint-basert nettsteder og å bygge applikasjoner med arbeidsflytsstøtte ved hjelp av SharePoint-teknologier.

På serversiden skal 2007-utgavene introdusere nye løsninger for å dele, analysere og administrere informasjon.

Office SharePoint Server 2007 skal bli den ene serveren som forener portal- og innholdsadministrasjon, samt muligheter for forretningsinnsikt og -prosesser, noe som skal gjøre det mulig for kundene å samarbeide bedre, å gjøre mer velbegrunnede avgjørelser og å kontrollere innhold på tvers av bransjeapplikasjonene.

I tillegg kommer spesialiserte servere som Microsoft Office Project Server 2007, Microsoft Office Project Portfolio Server 2007 og Microsoft Office Forms Server 2007, som henholdsvis vil bidra til prosjektadministrasjon, porteføljeadministrasjon og håndtering av løsninger for elektroniske skjema.

Dessuten skal Microsoft Office Groove Server 2007 tilby den funksjonaliteten for videreformidling og integrasjon av data, samt sentralisert administrasjon, som er nødvendig for å rulle ut Office Groove 2007 på tvers av et selskap.

I mindre installasjoner skal tjenesten Microsoft Office Groove Enterprise Services være et bedre alternativ.

Microsoft introduserte i dag også en ny klientaksesslisens (CAL), Enterprise CAL. I tillegg til dagens Core CAL skal denne gi nye muligheter, blant annet søk i bedriftsdata, publisering av regneark, webbasert skjemaopprettelse og forent meldingsformidling.

Enterprice CAL skal også inkludere nye muligheter knyttet til Microsoft Operations Manager, Microsoft Office Live Communications Server, Windows Rights Management Services og Microsoft Security-produkter.

Mer informasjon om de nye produktene, tjenestene og pakkene finnes i dette dokumentet (Word). Det er en hel del mer enn det som er nevnt i denne saken.

2007 Microsoft Office System vil være tilgjengelig i slutten av 2006. En andre betaversjon av systemet vil bli tilgjengelig dette halvåret fra denne siden.

En prisoversikt er gjengitt i dette dokumentet (Word).

Til toppen