RESULTATERFINANS

Tandberg avviser konflikt

Tandbergs datterselskap NuVision selger nå set-top-bokser for Internett-tilknytning sammen med Tandbergs videokonferansesystem. Terje Rogne hos Tandberg ASA mener fremdeles at flertallet av selskapets kunder ikke ønsker en slik løsning.

Jørgen Christiansen
22. mai 1998 - 17:24

Tandberg ASA har så langt stått hardt på at markedet ikke er modent for hverken IP/LAN-løsninger eller spesielt mye funksjonalitet sammenkoblet med videokonferanse-produkter.

Imidlertid har Tandbergs amerikanske datterselskap NuVision nå valgt å inngå en avtale om kjøp av set-top-bokser som gir Internett-tilknytning sammen med grupperomsløsningen Tandberg Vision 2000.

- Viser ikke dette at NuVision tror at markedet ønsker en funksjonalitet som Tandberg ikke kan levere selv?

- Vi kan i dag levere H.323-løsninger (IP i stedet for ISDN) med den aktuelle funksjonaliteten, men vi har valgt ikke å bruke ressurser på dét ennå. For oss blir det et spørsmål om hva vi skal bruke våre ressurser på i forhold til hva markedet vil ha.

- Du ser vesentlig mye mer "oversalg" i markedsføringen i USA enn du ser i Norge. Det betyr ikke at markedet i realiteten vil ha det som blir forsøkt solgt. For oss er det ikke noe problem å selge en videokonferanseløsning til en kunde. Utfordringen ligger i å selge mange enheter. Det avgjørende da er at kunden er fornøyd med det produktet han har betalt for. Da mener vi at det er tull å overselge en hel masse funksjonalitet på en plattform som ikke gir god nok kvalitet.

- Men viser ikke kontrakten mellom NuVision og uniView at ledelsen i NuVision er uenig med dere der?

- Kontrakten rokker ikke ved vårt syn på markedet. Jeg blir meget overrasket om man kommer til å selge særlig mange av disse boksene.

- Det er vel helt klart at noen kunder ønsker slike bokser.

- Ja, det er det ingen tvil om. Enkelte kunder vil ønske en slik løsning. Derfor har da også NuVision tatt inn produktet. Det er imidlertid en lang vei å gå før markedet som sådan er klart for slike løsninger.

- Hvor lang tid tror du det vil ta før markedet er moden for slike løsninger (IP/Lan og PC-funksjonalitet red.anm.)?

- Enkelte snakker om tusenårsskiftet. Det vil i hvert fall ikke skje før den tid.

- Elliot Gold i Telespan sier til oss at han hadde forventet at dere ville vært nest størst i markedet for grupperoms-løsninger. Nå ble dere slått av Polycom. Gold sier at det skyldes meget aggressiv markedsføring av selskapets produkter?

- Polycom har helt klart et godt produkt. Det er også et konsept som ligner mye på vårt konsept. Vi har også sett at Philips kommer opp med en spennende løsning etter hvert. Samtidig skal du være klar over at vi i første kvartal ikke hadde rukket å få opp noe særlig tempo på distribusjonen i NuVision. Det var som ventet, og vil endre seg i løpet av året.

- Hvor mange enheter har du solgt gjennom NuVision etter 31. mars?

- Det er et tall vi ikke vil offentliggjøre før ved resultatfremleggelsen. Du kan i hvert fall si at nok har skjedd til at vi har fått bekreftet at dette salgskonseptet virker som forutsatt.

- Du nevner Philips. Er det aktuelt for dere å lisensiere produkter fra andre produsenter, for eksempel Philips?

- Den teknologiplattformen vi har nå er mer enn konkurransedyktig i dagens marked. Jeg tror du vil se at den har et meget godt potensial også i årene som kommer, og at vi kan gjøre mye spennende med den. Hva vi vil gjøre flere år inn i fremtiden står ganske åpent. Det kan selvfølgelig være aktuelt å ta inn maskinvare fra andre. Programvarereløsningene våre tror jeg uansett er såpass gode at vi vil beholde dem i overskuelig fremtid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.