BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tandberg Data fikk OEM-avtale med Compaq

Tandberg Data annonserte idag at de har inngått en OEM avtale med Compaq. Avtalen omfatter lavende delen av Compaqs server-produkter, en produktserie som i inneværende år har et forventet salgsvolum på mellom 600.000 og 700.000 enheter.

Eirik Flaa
10. nov. 1997 - 18:17

Tandberg Data annonserte allerede under fremleggelsen av tallene for tredje kvartal at de i løpet av høsten og vinteren ville lansere nye OEM avtaler med strategiske partnere. Idag offentliggjorde selskapet at de har inngått en avtale med Compaq - verden største PC- og serverprodusent.

Avtalen mellom Compaq og Tandberg Data går i korte trekk ut på at Compaq vil tilby Tandberg Data sin SLR 5 4/8 GB båndstasjon som en opsjon i sine lav-ende serverversjoner. Hittil har Compaq i hovedsak levert disse maskinene med DAT-båndstasjoner, men Tandberg Datas SLR stasjon vil nå bli tilbudt som et prisgunstig alternativ. SLR 5 stasjonen vil prismessig ligge rundt 100 dollar under tilsvarende DAT stasjon - og Compaq vil i tillegg markedsføre SLR5 som det mest prisgunstige alternativet.

- Compaq er en viktig strategisk samarbeidspartner, og det Compaq gjør er ofte et eksempel andre følger, sier Corporate Vise President Marketing and Sales i Tandberg Data, Bjørn Evensen, til digi.no. Han legger til at avtalen også baner vei for Tandberg Data sine øvrige produkter.

- SLR teknologien tilbyr vi kompatibilitet til våre MLR produkter. Om få år er det disse som vil ta over volummarkedet, sier Evensen. Han legger til at Compaq heller ikke har vært for tøff i forhandlingene.

- Compaq har interesse av at sine OEM partnere også tjener på samarbeidet. Vi føler oss ikke spesielt hardt presset på marginene, sier Evensen.

Dersom Compaqs kunder finner interesse av Tandberg Datas SLR5 produkt, kan avtalen bli lukurativ for den norske teknologibedriften. Compaq er verdens ledende serverprodusent, og leverer alene 42 prosent av verdens totale Intelbaserte servere. De produktene der SLR 5 er aktuelt, utgjør omtrent 70 prosent av totalsalget, hvilket utgjør mellom 600- og 700 tusen enheter årlig.

- I løpet av neste år vil Compaq passere IBM som vår største OEM-kunde, sier Evensen og legger til at effekten av Compaq avtalen først vil begynne å gjøre seg gjeldende fra første kvartal neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.