Tandberg Data må kutte i staben

Tandberg Data må kutte for ikke å ende i skifteretten, og 80 personer mister jobben.

Tandberg Data må kutte i staben

Tandberg Data må kutte for ikke å ende i skifteretten, og 80 personer mister jobben.

Tandberg Datas resultat i fjerde kvartal i fjor viser et underskudd før skatt på 152 millioner kroner, sammenlignet med et resultat før skatt på 12,2 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2006.

Datalagringsselskapet har i en årrekke tapt penger. Nå varsler Tandberg Datas nye ledelse og styre strakstiltak for å få selskapet i balanse, skriver Finansavisen.

Tandberg Data trenger desperat frisk kapital, og hadde på forhånd advart markedet om at kvartalsresultatet ville bli dårlig.

I mars skal det holdes et ekstraordinært møte for aksjonærene i Tandberg Data, og styret skal iverksette et program for kostnadsreduksjoner, samt planlegge restrukturering av lån.

Artic Securities er engasjert for å hente inn mellom 100 og 150 millioner kroner i frisk kapital. Dagens aksjekapital skrives samtidig kraftig ned.

Kostnadskutt skal gi 16 millioner dollar i årlig besparelse ved at blant annet 80 av 300 ansatte sies opp. Mesteparten av oppsigelsene skjer i USA.

Driftsresultatet i Tandberg Data endte på -138,4 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, mens det var på 6,9 millioner kroner i samme kvartal 2006. Omsetningen i selskapet endte på 253,9 millioner kroner i fjorårets siste kvartal, mot 246,5 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2006.

Til toppen