Tapte mindre - men mister kunder

CompuServe måtte konstatere et tap på 95 millioner kroner siste kvartal. Dette er likevel bedre enn ventet. Den største utfordringen er imidlertid at kunder forsvinner.

CompuServe måtte konstatere et tap på 95 millioner kroner siste kvartal. Dette er likevel bedre enn ventet. Den største utfordringen er imidlertid at kunder forsvinner.

CompuServe har offentliggjort et tap for tredje kvartal i inneværende regnskapsår på 95 millioner kroner. Tapet står i grell kontrast til resultatet for tilsvarende kvartal i fjor da selskapet tjente 63 millioner kroner. Det siste året har selskapet økt inntektene med 3,9 prosent til USD 211 millioner (ca 1,4 mrd. kroner).

For regnskapsårets første ni måneder tapte CompuServe 680 millioner kroner, sammenlignet med et overskudd på 330 millioner kroner i fjor på samme tid.

Fordi større tap var ventet steg aksjeverdien med 25 cent på Nasdaq i går til USD 10,75. Dette er imidlertid langt unna åpningskursen på USD 30 da aksjene ble børsnotert i april i fjor.

Det store spørsmålet nå er hva den nye toppsjefen skal gjøre for å snu utviklingen. CompuServe var USAs største online-leverandør i 1995 men siden da har America Online (AOL) gått kraftig forbi og Microsofts nye web-baserte nettverk som ble relanseri i fjor høst har ambisjoner om å bli nummer to.

Etter at det mandag ble klart at CompuServe-sjef Robert Massey gikk på dagen, kom styreformann i H&R Block, Frank Salizzoni, som også eter 80 prosent av CompuServeaksjene inn som ny CompuServesjef. Salizzoni kommenterte resultatet med å konstatere at selskapet har vært i vanskeligheter men at tingene nå går i riktig retning. Han sier til The Wall Street Journal at selskapet ikke er akseptabelt å tape penger.

I selskapets nye strategi som Massey startet på lå en strategiendring der fokus ble endret fra de rene privatkundene til et mer næringslivsrettet marked, der hjemmekontorene er sentrale.

Selskapet mistet 100.000 kunder siste kvartal og har nå 2,9 millioner kunder totalt. I samme periode fikk AOL 1,2 millioner nye kunder. Om en legger til CompuServes kunder utenfor USA kommer imidlertid kundetallet opp i 5,3 millioner, som har ligget stabilt de siste tre månedene.

Til toppen