Tar rettslige skritt mot Apple og Google

Frankrike mener Google og Apple misbruker sin markedsdominans og vil prøve saken for retten, opplyser finansminister Bruno Le Maire.

Frankrike varsler nå søksmål mot Google og Apple for misbruk av markedsmakt.
Frankrike varsler nå søksmål mot Google og Apple for misbruk av markedsmakt. (Illustrasjon: Loic Venance, AFP / NTB scanpix)

Frankrike mener Google og Apple misbruker sin markedsdominans og vil prøve saken for retten, opplyser finansminister Bruno Le Maire.

– Jeg tror på en økonomisk politikk basert på rettferdighet og lovens bokstav. Derfor vil jeg stevne Google og Apple for handelsdomstolen i Paris for å ha misbrukt sin dominerende stilling overfor franske gründerbedrifter, sier Le Marie.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire.
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Foto: Eric Piermont, AFP / NTB scanpix

Konkret gjelder saken de betingelser som de store selskapene pålegger oppstartsbedrifter som vil ha sine apper inn hos Apple og Google.

Finansministeren finner det uakseptabelt at de store uten videre kan endre inngåtte kontrakter.

Han liker heller ikke at de amerikanske gigantene bruker andre selskapers applikasjoner til å samle inn opplysninger om brukere.

Det franske utspillet kommer bare dager etter at president Donald Trump signerte en lov som innfører en betydelig økning av importtollen på stål og aluminium. Det er foreløpig uklart om EU som handelsblokk vil få unntak fra disse satsene.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen