KUNSTIG INTELLIGENS

Tek-giganter er enige om å følge retningslinjer om kunstig intelligens

Retningslinjene skal sørge for at KI-produkter er «trygge» før de lanseres.

– Vi må være klarsynte og våkne for truslene som nye teknologier kan være, sier USAs president Joe Biden. Han skryter av selskapene som nå sier de vil følge de nye retningslinjene.
– Vi må være klarsynte og våkne for truslene som nye teknologier kan være, sier USAs president Joe Biden. Han skryter av selskapene som nå sier de vil følge de nye retningslinjene. Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/NTB
22. juli 2023 - 07:31

Amazon, Google, Meta og Microsoft sier de skal følge retningslinjer fra Det hvite hus om kunstig intelligens (KI). Joe Biden er full av lovord om selskapene.

Retningslinjene skal sørge for at KI-produkter er «trygge» før de lanseres. Det innebærer at uavhengige aktører skal undersøke om tjenestene kan misbrukes i sikkerhetsøyemed og om de kan bidra til sosial uro.

– Vi må være klarsynte og våkne for truslene som nye teknologier kan være, sier USAs president Joe Biden.

I tillegg til de fire selskapene, har OpenAI, Anthropic og Inflection forpliktet seg til retningslinjene. Selv om han er fornøyd med fredagens nyhet, advarer han mot å være naiv om KI.

– Sosiale medier har vist oss hvilken skade teknologi kan utgjøre hvis sikkerheten ikke er på plass, sier Biden.

I en tid med stor mistro til valgresultat i USA frykter eksperter at tilliten blir enda mindre når kunstig intelligens blir et viktig verktøy i den kommende presidentvalgkampen.
Les også

Kunstig intelligens kan endre spillereglene i det amerikanske 2024-valget

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.