BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tekno-aksjer ga ny toppnotering

Oppgang på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq, ga ny toppnotering i et allerede opphetet amerikansk aksjemarked. Dow Jones-indeksen passerte for første gang 8000-grensen og endte på rekordhøye 8038.88 poeng.

Eirik Flaa
17. juli 1997 - 14:05

Intels overraskende gode kvartalsresultater ledet an den positive trenden de store IT-selskapene har vist den siste tiden. Selskapet, som er et av fyrtårnene på den amerikanske Nasdaq børsen, leverte et halvårsresultat som var langt bedre enn amerikanske analytikere hadde håpet på. Dette til tross for at selskapet for øyeblikket har mer konkurranse på sitt hovedmarked, x86 kompatible prosessorer, enn de noen gang har hatt.

Dette forklarer kanskje også at rivalen Cyrix ikke kunne leve opp til markedets forventninger. Cyrix hadde en omsetningsøkning på formidable 48 prosent, men tapte likevel 16,4 millioner dollar.

Også Texas Instruments og Lucent Technologies leverte sterkere resultater enn forventet denne uken, og bidro til optimismen som for tiden råder på den amerikanske Nasdaq-børsen.

Største innvirkning på gårsdagens kursoppgang hadde likevel Microsoft. Forventningene til programvaregigantens halvårsresultater som blir lagt frem i dag er skyhøye, og kursen på Microsoft-aksjen gikk i går opp med 9,97 dollar til 148,44 dollar. Microsoft kursoppgang førte til at selskapet nå er verdens nest mest verdifulle selskap. Tekno-selskapenes kraftige kursoppgang bidro sterkt til at den amerikanske Dow Jones-indeksen raste videre oppover og passerte 8000-grensen med god margin. Dow Jones landet i går på 8038,88 poeng.

Den positive utviklingen på det amerikanske markedet påvirket også det norske aksjemarkedet. I går ble det for 45. gang i år satt ny børsrekord, og totalindeksen endte på 1264,58.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.