Teknogiganter samles om hjemmenettverk

En allianse av 18 store teknologiselskaper er dannet for å sikre at ulike typer konsumentelektronikk skal kunne kommunisere trådløst med hverandre.

En allianse av 18 store teknologiselskaper er dannet for å sikre at ulike typer konsumentelektronikk skal kunne kommunisere trådløst med hverandre.

Den nye alliansen, Digital Home Working Group (DHWG) som består av selskaper som Microsoft, Intel, Sony, HP og Nokia, ventes tirsdag neste uke å annonsere hvilke nettverksstandarder gruppen vil støtte, ifølge News.com. En enighet om dette vil være med på å sikre kommunikasjon mellom enheter som DVD-spillere, mobiltelefoner og PCer.

    Les også:

Mange av selskapene i alliansen har en visjon om å gjøre det enklere for konsumenter å få tilgang til og dele digitalt innhold på tvers av ulike former for konsumentelektronikk. Problemet er at det finnes mange ulike teknologier for blant annet trådløs dataoverføring som kan gjøre jobben. Men teknologiene er sjelden kompatible med hverandre, slik at utveksling på tvers av teknologier blir vanskelig.

I tillegg til å enes om felles teknologiplattformer for datautveksling mellom konsumentelektronikk, mobile enheter og datamaskiner, er det også meningen at alliansen skal bidra til å øke bruken av nye produkter som kan kobles sammen via et nettverk.

Ifølge News.com har alliansen allerede vurdert støtte for blant annet Wi-Fi, Firewire og Universal Plug and Play. Det arbeides nå med en logo som kan settes på produkter for å vise hvilke produkter som vil fungere sammen.

Til toppen