Teknologien innhenter Microsoft Network

Web-teknologien innhenter Microsoft Network (MSN) som fra 1. desember tilbyr sine tjenester via Internett. Samtidig skraper MSN sitt X.25-nettverk.

Da Microsoft Network (MSN) ble etablert med sitt X.25-nettverk var det knapt noen som tenkte på World Wide Web. I dag er virkeligheten en helt annen. MSN tar konsekvensen av dette og stenger sine MSN-tilknytnings-nettverk, til fordel for HTML-standarden og World Wide Web.

- Vi flytter fokus til en web-basert server. Produktet vi leverer gjennom MSN er det samme, men teknologien vi presenterer innholdet med er ny, sier partneransvarlig Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge AS. Siden Microsoft Network ble etablert har vi sett at HTML-standarden på Web har blitt helt dominerende. I stedet for å konkurrere mot den mest brukte Web-standarden velger vi å bruke den selv, sier han.

Microsoft har forhandlet fram en avtale med Telenor Online om Internett-tilgang for sine norske kunder, som inkuderer teknisk støtte. Tilbudet er tre gratis måneder og leveres deretter til USD 6,95 per måned. Prisen for å være medlem i MSN reduseres siden kundene ikke lenger betaler for oppkoblingen, men bare for innholdet.

- Bedre informasjonstjenester og muligheter for tidligere tilgang til betaversjoner, samt supporttjenester er noe av det kundene i første rekke vil merke etter overgangen, som om den ikke skaffer flere kunder ihvertfall skal gjøre eksisterende kunder mer fornøyde, sier Seierstad.

MSN har mellom 3.000 og 4.000 abonnenter i Norge og vel 1,5 millioner på verdensbasis.

;