KUNSTIG INTELLIGENS

Teknologitopp ber Norge satse på kunstig intelligens

Teknologitopp Kai-Fu Lee mener Norge henger litt bak Sverige og Danmark, og oppfordrer Norge til å satse på «den nye oljen»: Kunstig intelligens.

Kai-Fu Lee, administrerende direktør i investeringsselskapet Sinovation Ventures og tidligere sjef for Google i Kina.
Kai-Fu Lee, administrerende direktør i investeringsselskapet Sinovation Ventures og tidligere sjef for Google i Kina. AP Photo/Mark Schiefelbein
16. jan. 2019 - 05:00

– I den farten som USA og Kina beveger seg fremover nå, vil det snart ikke være plass igjen til Europa, hvis dere ikke innser betydningen av kunstig intelligens, sier Lee til Dagens Næringsliv.

Han var tidligere sjef for Google i Kina, og har hatt toppjobber i både Microsoft, SGI og Apple. Nå er han nå administrerende direktør i et investeringsselskap rettet utelukkende mot utvikling av kunstig intelligens i Kina.

Han mistenker at Norge henger litt etter i Skandinavia når det gjelder utvikling og satsing på ny teknologi, og ber Norge se til Midtøsten.

– I Midtøsten har man allerede forstått at dette er «den nye oljen». Så da har man flyttet pengene dit over fra den gamle. Det bør Norge også gjøre, sier Lee.

Han viser blant annet til at Saudi Arabias statlige investeringsfond står for om lag halvparten av de 100 millionene i det japanske selskapet Softbank sitt investeringsfond til utvikling av kunstig intelligens.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.