Tekstmeldinger får Windows Phone til å krasje

Eneste løsning er å resette mobilen. Microsoft har blitt varslet.

Teksten som er brukt kan få en flere Microsoft-produkter til å krasje, inkludert Messaging-huben i Windows Phone.
Teksten som er brukt kan få en flere Microsoft-produkter til å krasje, inkludert Messaging-huben i Windows Phone.
14. des. 2011 - 12:36

Meldingsapplikasjonen i Windows Phone krasjer dersom man sender den en SMS med en spesifikk tekst. Oppdagelsen som ble gjort av Khaled Salameh, en uavhengig sikkerhetsforsker. Saken ble etter alt å dømme først omtalt av WinRumors i går.

Ifølge WinRumors fører tekstmeldingen også til at mobilen utfører en omstart. Deretter lar ikke meldingsapplikasjonen seg starte uten at mobilen resettes. Nettstedet har laget en video som demonstrerer dette. Den kan sees nedenfor.

Problemet skal dog ikke være begrenset til SMS. Feilen utløses angivelig også dersom en bruker sender en Windows Phone-bruker en tilsvarende melding gjennom Facebook Chat eller Windows Live Messenger.

Nøyaktig hvilken tekst som får Microsoft-produktene til å krasje, vil Salameh naturlig nok ikke oppgi.

I en nyere Twitter-melding skriver Salameh at den samme teksten som brukes til å krasje Windows Phone også kan krasje Visual Studio 2010, Expression Blend, Microsoft Help Viewer og annen programvare fra Microsoft.

I en epostmelding som er sendt til blant annet The Verge, skriver Greg Sullivan, senior produktsjef for Windows Phone-divisjonen i Microsoft, at selskapet er klar over problemet og at selskapets teknikere vil komme med en løsning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.