BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark vil kjøpe Talkline

I en melding til den danske fondsbørsen opplyser Tele Danmark at selskapet er i avsluttende forhandlinger med Talkline om å kjøpe det tyske mobilselskapet. Talkline har 385.000 kunder i Tyskland og 215.000 i Nederland, Frankrike og Belgia.

Øystein Kvistad
14. juni 1997 - 15:16

- Talkline passer godt inn i Tele Danmarks strategi om å bygge ut selskapet virksomhet i det nordlige, Mellom- og Øst-Europa, inklusive Tyskland, mener administrerende direktør Hans Würtzen i Tele Danmark.

Interessen for det tyske mobilselskapet må dessuten ses i sammenheng med at Tele Danmark har fått lisens til å selge teletjenester i Tyskland fra liberaliseringstidspunktet 1. januar 1998. Det danske teleselskapet har allerede betydelig erfaring med aktiviteter i blant annet Belgia, Sverige, Sveits, Ungarn, Polen, Ukraina og Litauen.

Ifølge meldingen til den danske børsen understreker Tele Danmark at en endelig avtale forutsetter godkjennelse av styrene i de respektive selskaper.

Talkline leverer mobilkommunikasjonstjenester gjennom å knytte sine kunder til andre operatørers nett. Talkline tar seg med andre ord bare om kundekontakt og -service, mens mobiloperatørene sørger for driften av nettverkene. Talkline eies i dag av det tyske industrikonsernet RWE via datterselskapet RWE Telliance, som ivaretar gruppens telekomaktiviteter. RWE er dessuten allerede indirekte partner med Tele Danmark gjennom personsøkerselskapet MiniRuf.

I Tyskland, som er Europas største telekommarked med omlag 81 millioner innbyggere, er Talkline den nest største tjenestetilbyderen med sine 385.000 kunder, noe som tilsvarer en markedsandel på godt over syv prosent av GSM-markedet.

Talkline har hatt en pen omsetningsvekst de siste årene og utgjorde 539 millioner tyske mark i første halvår av regnskapsåret 1996-97. Selskapet har omlag 700 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.