DIGI.NO

Tele2 betaler selv for nytt gratis-tilbud

Tele2 følger opp Netcoms nye gratis familietilbud, men Tele2 bruker Telenors nett og tilbudet koster dem dermed dyrt.

19. sep. 2005 - 10:55

Konkurransen i den norske mobilmarkedet er jekket opp et nytt hakk. På fredag lanserte Netcom et nytt type tilbud - en familie som er villig til å betale med en fellesregning kan ringe gratis til hverandre.

Denne type tilbud er helt nytt i Norge, selv om begrensningene er klar. I tillegg til fellesregning må alle brukere være Netcom-kunder.

Nå følger Tele2 opp med nøyaktig det samme tilbudet og mange kunne i første rundet tenke at Tele2 bare rir på ryggen av Netcom og deres nye prisstruktur. Men dette er feil.

Tele2 leier bare nettkapasitet av i Telenors mobilnett - og Telenor har ikke introdusert noen familie-abonnement. Tele2 lanserer derfor tilbudet på egen regning.

Vi skal være en prisutfordrer, sier Tele2-sjef Henrik Müller-Hansen til digi.no.

- Vi taper inntekter her, for Telenor har ikke innført en slik rabattordning og vi får ikke refuderte eller kuttet våre regninger til Telenor. Vi gjør dette for å skape en konkurransefordel, sier Müller-Hansen til digi.no.

Tilbudet fra Tele2 speiler Netcoms tilbud. Eier av fellesabonnementet kan melde på fem andre familiemedlemmer som så kan snakkke samme med hverandre eller eieren. Tele2 må selv betale nettleie til Telenor for disse samtalene.

Hverken Tele2 eller Netcom har noen månedsavgift på ordningen.

- Vi gjør dette for å øke konkurransen. Dette blir enda viktigere nå som duopolet ytterligere forsterker seg i det norske mobilmarkedet gjennom Netcoms oppkjøp av Chess, mener Müller-Hansen.

Tele2 Mobil Familie har ingen månedsavgift og vil tilbys fra 17. oktober. Alle kunder som allerede har flere abonnement registrert på sin faktura vil automatisk få gratis samtaler til og fra disse abonnementene uten å måtte gjøre noe som helst, opplyser han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.