Tele2 gjorde helomvending

Planen var å forbigå de norske omsetningstallene i Tele2 med stillhet. Men etter å selv ha tatt en titt på de norske tallene bråvendte Tele2-ledelsen tirsdag formiddag: Tele2 Norge gikk med et overskudd i 2000 med 15 millioner kroner.

Planen var å forbigå de norske omsetningstallene i Tele2 med stillhet. Men etter å selv ha tatt en titt på de norske tallene bråvendte Tele2-ledelsen tirsdag formiddag: Tele2 Norge gikk med et overskudd i 2000 med 15 millioner kroner.

Tele2 Norge er et datterselskap av svenske Tele2. For første gang på mange år valgte det svenske teleselskapet ikke å presentere egne kvartalstall for Norge. Dermed gikk ikke resultatet for Tele2 Norge fram da det svenske telekonsernet la fram sitt resultat for 2000 tirsdag.

Informasjonssjef i Tele2 Norge, Ove Narvesen, fortalte til digitoday.no tirsdag formiddag at Norge er lagt under markedsområdet Norden i Tele2 og at tallene derfor ikke spesifiseres nærmere.

En knapp time senere blir digitoday.no oppringt av den samme Narvesen som kunne fortelle at Tele2 hadde ombestemt seg og likevel ville presentere nedbrutte tall for Norge.

Nytilsatt administrerende direktør i Tele2 Norge, Markus Täkte sier til digitoday.no at med virksomheter i 20 land ville det bli omfattende å presentere resultatet fra alle land. Han bekrefter at den opprinnelige tanken var ikke å presentere resultattall for Norge, men at konsernledelsen i Stockholm ombestemte seg.

Täkte er glad for det, for da kunne han fem dager etter at han overtok som leder av Tele2s norske virksomhet presentere et positivt resultat fra driften av selskapet. For Tele2 Norge i 2000 endte med et resultatet før avskrivninger og finans (EBITDA) på 15 millioner kroner, en kraftig forbedring fra minus 55 millioner kroner i 1999.

Omsetningen i 2000 endte i underkant av milliarden, nærmere bestemt på 950 millioner kroner, opp fra 419 millioner kroner i 1999. EBITDA på fasttelefoni og Internett endte på 42 millioner kroner, mens den for mobilsektoren endte på minus 26 millioner.

Täkte sier at selv om selskapet taper på mobilvirksomheten i fjor, venter en positivt resultat i år. Og han lover at selskapet vil fortsette med å ta markedsandeler og tilby de beste tjenester for selskapets norske kunder.

Han anser fortsatt Telenor som den største konkurrenten.

- Men på sikt vil vi ha flere mobilkunder enn NetCom, sier Täkte og legger til at "det er helt sikkert at Tele2 vil tilby UMTS", men at det ennå ikke er avklart hvordan nettutbyggingen blir.

UMTS-terminaler tror ikke Täkte finnes tilgjengelig på markedet før andre kvartal 2002.

Til toppen