Tele2 klarte nesten UMTS-kravet, slipper med 600.000 i bot

Tele2-sjef Markus Täkte slipper å grave så veldig dypt i lommeboka etter å ha somlet i det lengste med å innfri UMTS-utbyggingen de selv hadde lagt opp til.

Tele2-sjef Markus Täkte slipper å grave så veldig dypt i lommeboka etter å ha somlet i det lengste med å innfri UMTS-utbyggingen de selv hadde lagt opp til.

Ifølge dn.no sørget Tele2 for å innfri utbyggingskravene allerede samme dag som Post- og teletilsynet offentliggjorde at Tele2 ikke hadde gjort jobben sin. Det blir derfor ikke mange millioner i bot, men vel en halv en for Markus Täkte & Co.

Les om Tele2s UMTS-problemer:

Tele2 var kjappe til å fortelle at man var klare til å gjennomføre de første testsamtalene allerede da Willy Jensen ila operatøren saftige dagbøter på 200.000 kroner dagen for somlingen.


Det ble bøter for tre dager - totalt 600.000 kroner - en bot som Tele2 allerede har betalt, og dermed er saken ute av verden for PT, sier ekspedisjonssjef Eva Hildrum til dn.no.

Tele2s nye mini-nettet i Oslo-området skal nå fungere, men det betyr ikke at Tele2 lever under skyfri himmel. Den 1. desember må Tele2 innfri en ny utbyggingsfrist, en frist det kan se mørkt ut for selskapet å nå. Da blir det en ny runde med dagbøter, om da ikke Tele2 reddes av gong-gongen, nærmere bestemt Stortinget som i behandlingen av mobilmeldingen skal beslutte hvorvidt det skal lempes på UMTS-kravene.

Tele2s UMTS-nett i Oslo er for ordens skyld ikke klart til kommersiell bruk:

- Det er fortsatt en utfordring for oss og de andre 3G-utbyggerne at det enda ikke finnes kommersielle UMTS-telefoner på markedet som kan utnytte de tjenestene som muliggjøres i et 3G-nett, sier Markus Täkte i en pressemelding.

Til toppen