BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 skuffet over Ekomloven

- Vi får håpe Stortinget tar behovet for konkurranse mer alvorlig enn hva regjeringen gjør, er Tele2-sjef Markus Täktes dom over forslaget til Ekomlov som ble lagt frem fredag.

4. apr. 2003 - 13:40

Tele2 er skuffet over regjeringens forslag til ny lov om elektronisk kommunikasjon som ble lagt frem i dag.

- Det er skuffende at en regjering som gir uttrykk for å legge stor vekt på å stimulere til økt konkurranse på ulike samfunnsområder ikke viser reell vilje til å gjøre dette på telesektoren. Vi hadde forventet at forslaget til ny lovgivning innen elektronisk kommunikasjon skulle legge forholdene til rette for økt konkurranse på det norske telemarkedet. Tele2s muligheter til å utfordrere Telenor blir vanskeligere med det forslaget som er fremmet, mener Täkte.

Hans hovedinnvendinger mot Regjeringens lovforslag er blant annet knyttet til at regjeringen i beskrivelsen av lovens formål bruke vage begreper som "bærekraftig konkurranse", og ikke tar på alvor behovet for faktisk å styrke konkurransen. Täkte mener også at regjeringen ikke legger opp til en aktiv prisregulering på fasttelefoniområdet og har uklare definisjoner og ingen effektiv oppfølging av samtrafikkprisene på fasttelefoni. Tele 2 kritiserer også Regjeringen for å basere seg på "intetsigende prissammenlikninger" når de vurderer effektiviteten i telemarkedet, og mangelen på tydelige retningslinjer for hvordan reguleringen av samtrafikkpriser skal skje, skaper usikkerhet og liten forutsigbarhet.

- Det er fem år siden telemarkedet ble avregulert. På fasttelefoniområdet sitter likevel Telenor med nærmest monopol. De kontrollerer fortsatt ca 93 prosent av den totale inntektsstrømmen innen dette markedet på 12 milliarder kroner. I en slik situasjon skjønner de fleste at det ikke er effektiv konkurranse på fasttelefoniområdet. Jeg tror regjeringen er enig, desto mer skuffende er lovforslaget, tordner Täkte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.