Tele2 slår tilbake mot Telenor Nextel

Også Tele2 vil lansere en Internett-aksesstjeneste uten fast abonnementsavgift. Men i tillegg til å legge seg på en lavere pris enn Telenor, vil Tele2 også tilby kundene blant annet egne hjemmesider.

Også Tele2 vil lansere en Internett-aksesstjeneste uten fast abonnementsavgift. Men i tillegg til å legge seg på en lavere pris enn Telenor, vil Tele2 også tilby kundene blant annet egne hjemmesider.

Administrerende direktør i Tele2 Norge, Henrik Ringmar, forteller til digi.no at han synes det er feil av Telenor å kalle Telenors nye Internett-aksesstjeneste for FriSurf når tjenesten i realiteten har en høy surfetakst. Han mener at dette er langt på vei å lure kundene og at det må være en sak for Forbrukerombudet.

Brukerne av FriSurf vil måtte betale 36 øre per minutt på dagtid og 22 øre per minutt på kveldstid. I tillegg kommer startavgiften på 45 øre.

Tele2 vil likevel lansere et alternativ til Telenors FriSurf den 1. september. Navnet på tjenesten er ikke klart, men kostnadene ved bruk av tjenesten vil være 30 øre per minutt på dagtid og 20 øre per minutt på kveldstid. Brukerne må benytte Tele2s prefiks (1502) når de skal koble seg til. Betalingen av bruken vil skje gjennom den vanlige telefonregningen fra Tele2.

I motsetning til FriSurf, vil Tele2s nye tjenesten tilby brukerne vanlig e-postkonto og egen hjemmeside på opptil 10 MB. Kundene vil også få tilgang til nyhetsgrupper, en egen inngangsside med peker og tips til brukerne, samt automatisk tilgang til båndbredde på 2x64 Kbps. Eventuelt behov for brukerstøtte gis per telefon mot betaling.

Ringmar er likevel skeptisk til at det vil bli så veldig mange flere Internett-brukere med de nye tjenestene fra Tele2 og Telenor. Til det tror han prisen for bruken er for høy. Men han tror at Tele2 vil ta en solid andel av de flere hundre tusen nye brukerne Telenor har antydet, hvis tallet skulle bli så høyt.

Tele2 har forøvrig fått orden på e-postserveren sin igjen. Ringmar forteller at problemet antagelig skyldtes at e-post gikk i ring på serveren. Uansett er problemene nå rettet og det jobbes nå med å gjenopprette de meldingene som er gått tapt for en del brukere.

Til toppen