Tele2s kutter Telenors ADSL-priser

Tele2 starter nå videresalg av Telenors ADSL-linjer - til en lavere pris. Her er hvordan de får det til.

Tele2 starter nå videresalg av Telenors ADSL-linjer - til en lavere pris. Her er hvordan de får det til.

Skal du tilby ADSL til privatkunder, må du sette opp utstyr i de lokale telefonsentralene der du skal selge. Dette er dyrt, og det er bare to selskaper som har gjør dette: Telenor og NextGenTel. Andre selskaper som selger ADSL videreselger Telenors tjeneste.

Nå har Tele2, Telenors argeste konkurrent, kastet seg på. Selskapet lovet lavere priser fordi man har et eget landsdekkenede telenett og nå holder selskapet sine løfter.

Les også

Selskapet åpner i dag salget med priser som ligger under Telenor, men du må holde tungen rett i munnen når du sammenligner prisene. Telenor tilbyr en ADSL-linje med en fart på 740 Kbit i sekundet og fri bruk for 450 kroner i måneden. Men i tillegg kommer Online Internett-abonnementet på 100 kroner. Den reelle prisen blir derfor 550 kroner i måneden.


Tele2 skal ha 439 kroner måneden for samme linjen, men da er e-post-konto og annet inkludert i prisen, noe som gjør Tele2 111 kroner billigere i måneden. Med i prisen får du også brannmur, antivirusprogramvare og et barnefilter.

Men fortsatt er NextGenTel billigere for vanlige brukere. Klarer du deg med en linjefart på 640 kilobit i sekundet, slipper du unna med 398 kroner i måneden. Men selskapet forlanger to års bindingstid, noe som er lenge i telebransjen.

Til å begynne med vil Tele2s tilbud bare være tilgjengelig for kunder i Oslo, Trondheim og deler av Akershus. Tilbudet vil så gradvis bli utvidet til resten av landet der Telenor har bygget ut sin sentraler.

Til toppen