Telecom Italia sparker 13.500

Italias største teleselskap setter i verk en omfattende reorganisering for å bedre effektiviteten. Hele 13.500 ansatte får nå fyken i Telecom Italia. Samtidig lukter Cisco-sjef John Chambers på Telecom Italias teleutstyrsvirksomhet.

Italias største teleselskap setter i verk en omfattende reorganisering for å bedre effektiviteten. Hele 13.500 ansatte får nå fyken i Telecom Italia. Samtidig lukter Cisco-sjef John Chambers på Telecom Italias teleutstyrsvirksomhet.

Telecom Italia svinger vaskekosten i førjulsstria. Det gamle og trauste skal spyles vekk - nå skal det i stedet satses på mer "sexy" teknologi og oppbygging av moderne virksomheter som ledelsen håper skal gi kjapp gevinst.

Telecom Italia vil delvis oppveie mannskapsreduksjonen på 13.500 ved å ansette 6.200 nye. Av disse skal 3.000 ansettes i mobilvirksomheten, et par tusen skal inn i moderselskapet og de resterende 1.200 skal settes inn i bedriftens utenlandsvirksomhet, skriver Bloomberg.

Tallene ble offentliggjort i går kveld under et møte mellom ledelsen og fagforeningene i selskapet. De fagorganiserte gjennomførte i går en fire timer lang streik i protest mot den planlagte nedbemanningen, og ytterligere protestaksjoner planlegges gjennomført, ifølge den italienske avisen Il Sole/24 Ore.

Telecom Italia-aksjen falt med en prosent etter at nyheten om bemanningsreduksjoner ble kjent.

Omstruktureringene i Telecom Italia er høyst nødvendige for å møte den nye konkurransesituasjonen i et deregulert marked, mener ledelsen, som må konstatere at de allerede har mistet sitt gamle monopol på internasjonal telefoni. Og andre monopol står for fall: I januar blir det konkurranse på lokaltelefonimarkedet, der såvel kraftselskaper som andre teleselskaper planlegger å lansere nye tjenester.

Det medfører mellom annet at Telecom Italia vil omplassere ytterligere 2.300 av sine ansatte. 20 prosent av disse må flytte til andre regioner av Italia, mens resten tildeles andre oppgaver på sitt eksisterende arbeidssted.

Telecom Italias toppsjef, Roberto Colaninno skal ifølge fagforeningene også ha innrømmet at selskapet har vært i samtaler med verdens største nettverkutstyrsprodusent, Cisco Systems, om å la amerikanerne få kjøpe 19,9 prosent av Telecom Italias teleutstyrsvirksomhet, Italtel SpA.

Ifølge Bloomberg fortsetter dessuten Telecom Italia samtalene med Europas tredje største kabelselskap, Pirelli SpA,

om salg av aksjeandelen i Telecom Italias installasjonsvirksomhet Sirti.

Til toppen