Telecomputing-sjef fikk sparken

Styreleder og hovedinvestor misfornøyd med resultatene i Sverige.

Telecomputing-sjef fikk sparken

Styreleder og hovedinvestor misfornøyd med resultatene i Sverige.

Styret i IT-driftselskapet Telecomputing kom i går med meldingen om at de har besluttet å erstatte administrerende direktør Andre Løvestam.

Det ble ikke gitt noen forklaring på det overraskende lederbyttet.

- Jeg tar til etterretning at styret ikke ønsker at jeg forsetter som administrerende direktør i Telecomputing. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Løvestam til Finansavisen.

For kun få ukers siden gikk Erik Henriksen, største aksjonær i Teleomputing med 73 prosent av aksjene, personlig inn som styreleder i IT-konsernet.

Ifølge Finansavisen uttrykker investoren og styrelederen misnøye med situasjonen i selskapets svenske driftsavdeling.

- Tallene fra IT-drift i Sverige trekker konsernet ned. Alt annet i konsernet er veldig bra, tross konjunkturene, forteller Henriksen.

Ny konsernsjef er Sven Tore Kaasa. Han kommer fra stillingen som leder av selskapets norske virksomhet. Han er tidligere salgsdirektør, samt styremedlem i selskapet.

- Kaasa har bygget en sterk og meget lønnsom forretning i den norske organisasjonen og har også bidratt til konsernets utvikling. Med sin dype forståelse av TeleComputings forretningsmodell, er han en perfekt kandidat til å lede TeleComputing i å oppnå selskapets strategiske mål, som er å optimalisere lønnsomhet og kontantstrøm i det nåværende økonomiske klima, sier Henriksen i en melding.

Til toppen