BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telefusjon i påskeuka

Avtalen om sammenslåing av Telenor og Telia blir ikke klar denne uken, til tross for gårsdagens møtevirksomhet. Nå satser en på at en fusjon skal være klar neste uke.

Frode Eriksen
26. mars 1999 - 08:19

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll sier i en pressemelding at forhandlingene mellom de to selskapene fortsetter, og han håper på en avklaring i løpet av kort tid.

Samtidig mister Telia en av sine toppsjefer, idet selskapets mest sentrale forhandler, personaldirektør Jan-Mikael von Schantz torsdag sa opp sin stilling. Han kommer i tillegg til Telias konsernsjef Lars Berg som har startet i tilsvarende stilling i tyske Mannesmann dit også Tomas Duffy gikk, fra en stilling som leder av Telias bedriftskommunikasjon

Svenska Dagbladet skriver i dag at den avtalen som de to ministrene Björn Rosengren og Dag Jostein Fjærvoll kommer til å legge fram skiller seg vesentlig fra intensjonsavtalen på flere punkter. Det er spesielt i verdivurderingen av de to selskapene det har vært ulike meninger, selv om en har ramlet ned på det opprinnelige forslaget likevel. Styret i det nye selskapet vil bli mye større enn først antatt, med fire representanter fra hvert land samt to ansatt-representanter fra hvert land. Det er også bestemt at styret ikke skal bestå av politisk valgte representanter.

Avisen skriver at det nye teleselskapet skal få to visekonsernsjefer, der Telias administrerende direktør Jan-Åke Kark blir den ene, mens Telias Stig Arne Larsson blir nummer to.

Børsintroduksjonen ventes i november, etter at de to nasjonalforsamlingene skal ha sluttført sin behandling av fusjonen i august.

Synergieffekten som en følge av fusjonen beregnes å komme opp i flere ti-talls milliarder kroner i løpet av tre til fire år, i første omgang som følge av synergier og lavere utviklingskostnader, ikke av oppsigelser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.