BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telekjempe sier opp 13 prosent av alle ansatte

Knallhard konkurranse på det amerikanske telemarkedet gjør at landets nest største telekomkjempe nå kutter kraftig i staben.

Frode Eriksen
9. feb. 2001 - 06:48

10.000 av 77.000 ansatte i Worldcom må snart finne seg noe annet å gjøre. Etter at selskapet torsdag la fram resultatet for fjerde kvartal er det klart for den største nedbemanningen i selskapets historie.

Overskuddet falt med hele 44 prosent fra fjerde kvartal i 1999 til fjerde kvartal i fjor, i første rekke på grunn av dårligere resultat i forretningsdelen av selskapet. Overskuddet endte med 726 millioner dollar, ned fra 1,3 milliarder året før. Dette kommer fra en omsetning som økte 3,3 prosent til 9,63 milliarder dollar.

Konsernsjef Bernard Ebbers, har fram til nå ledet et selskap i kontinuerlig vekst, men han må nå konstatere at ting er i ferd med å stagnere. Han mener strategien som ble presentert før jul om å dele selskapet i to, en del for vekstområder og en del for stagnerende virksomheter, er i ferd med å lykkes. I tillegg skal altså en betydelig del av de ansatte sies opp, men når og på hvilken måte bemanningsreduksjonen skal skje, er ennå ikke klart.

I en pressemelding sier han at selskapet fokuserer på modne områder for å sikre ytterligere vekst.

I november reduserte selskapet vekstraten for fjerde kvartal og 2001, og vil i realiteten gjøre om på mye av organiseringen som ble lagt da selskapet kjøpte konkurrenten MCI i 1998.

År 2000 har vært herjet med priskrig på det amerikanske rikstelefonimarkedet, dominert av AT&T og Worldcom. Begge selskapene er tydelig merket av konkurransen som også skyldes nye og mindre selskap i markedet.

Nå vil selskapet fokusere mest på data, Internett og multinasjonale tjenester. Investeringer innenfor web-hosting og Internettbaserte private nettverk for bedriftskunder er deler av årsaken til at selskapets overskudd gikk ned.

Planen om å dele selskapets virksomheter i to børsnoterte selskap går ut på at "WCOM" samler alt som går bra som kjernevirksomhet innen IT, Internett, web, bedriftstelefoni og internasjonal satsing. Den gamle tickerkoden MCI, gjenoppstår på børsen som "MCIT" for alle som vil investere i det som går dårlig; virksomhet mot forbrukere, småbedrifter, oppringt Internett-tilgang og langdistansetelefoni.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.