SIKKERHET

Telenor advarer mot ny svindelbølge på mobilen

Virus er vanskelig å bli kvitt.

Telenor advarer mot skadevare som spres via MMS.
Telenor advarer mot skadevare som spres via MMS. Foto: Colourbox
4. mai 2022 - 21:43

Telenor stanset i april 4,4 millioner svindel-tekstmeldinger. Nå har svindlerne tatt i bruk MMS-meldinger, og Telenor advarer mot å trykke på linkene.

For en drøy uke siden begynte selskapet å merke økningen av MMS-svindel, skriver NRK. De registrerte at det hadde blitt sendt ut rundt 100.000 svindelmeldinger, og antallet femdoblet seg i helgen.

Svindelen går ut på å lure folk til å trykke på linker de får tilsendt. Linken leder til en nettside som utgir seg for å være Telenor, og man forledes til å laste ned en falsk mobilapp. Men laster man ned appen, så får hackerne tilgang til ens mobiltelefon.

Et slikt virus kan være vanskelig å bli kvitt fra mobilen, og det kan ofte ende med en full gjenoppretting som medfører at alt innholdet på mobilen kan bli slettet.

– Vi har mer og mer av livene våre på mobilen. Derfor er det ekstra viktig at folk er oppmerksomme på problemet og hvilke konsekvenser dette kan få, sier senior sikkerhetsrådgiver Thorbjørn Busch i Telenor til NRK.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.