BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor: - Alle skal behandles likt

Bakgrunnen for at Telenor gikk til oppsigelse av den gamle avtalen med Teletopia var at denne inneholdt prisvilkår som stilte Teletopia i en langt bedre stilling enn andre aktører i telemarkedet. Dette er i strid med telelovgivningens krav til likebehandling, sier konserndirektør i Telenor, Magnus Dokset.

Frode Eriksen
17. mars 1998 - 16:42

Han er naturlig nok tilfreds med rettens kjennelse så langt (se peker til relatert artikkel i margen til høyre).

- Som så mange andre tvister omhandler også tvisten mellom Telenor og Teletopia spørsmålet om hvor mye den ene part skal betale til den andre, sier Dokset.

Byretten fastslo mandag at Teletopia skal betale like mye for fakturering og for tilknytning til og bruk av Telenors nett som selskapets konkurrenter. Videre har byretten uttalt at Teletopia skal betale avgift for teletilknytninger selskapet har bestilt, samt at det skal betales periodiske abonnementsavgifter for slike tilknytninger.

- Telenor mener at tilknytningsavgiften burde ha vært satt noe høyere, men dette er et punkt av mindre betydning i denne saken, sier Dokset.

Han registrerer at byretten nå har tatt stilling til samme krav som Oslo byrett senere skal behandle i hovedsaken.

- Byretten har allerede gitt Telenor medhold i at Teletopia må betale det samme som selskapets konkurrenter for tilgang til og for bruk av Telenors nett. Etter Telenors skjønn indikerer dette også at Teletopias betydelige erstatningskrav hviler på et sviktende grunnlag, sier Dokset.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.