AVTALER & KONTRAKTER

- Telenor blir superviktig for Microsoft

Inngår globalt samarbeid. Petter Merok får ny toppstilling.

Petter Merok blir Microsofts global account chief technology officer mot Telenor. Det er lang tradisjon for at Microsofts norske ledere får opprykk og gis mer ansvar internasjonalt, og dette er nok et eksempel.
Petter Merok blir Microsofts global account chief technology officer mot Telenor. Det er lang tradisjon for at Microsofts norske ledere får opprykk og gis mer ansvar internasjonalt, og dette er nok et eksempel.
24. nov. 2011 - 14:02

Etter over åtte år som Microsoft Norges teknologidirektør får Petter Merok nye oppgaver. Formelt blir han nå ansatt ved hovedkontoret i Redmond, USA.

Merok får en nyopprettet stilling i Microsoft sentralt, denne gangen som global teknologisjef for selskapets samarbeid med Telenor.

- Dette blir superviktig. Vi har reorganisert hele butikken globalt. Årsaken er at vi ser at teleoperatører blir særdeles viktig i den neste bølgen, sier Petter Merok til digi.no.

Bølgen han sikter til er veksten i nye internettbrukere, som i hovedsak kommer når en milliard mennesker de neste årene får mobiltelefon for første gang. Mens Microsoft har lyktes enormt med sin forrige visjon om pc på enhver pult, dreier mye seg nå om å kapre kundene i det mobile segmentet.

- Vi organiserer oss rundt de 11 største telekomselskapene i verden, og Telenor er en av dem med sine 130 millioner kunder. Det handler om å slå pjaltene våre sammen for å gå etter de 2/3 av verdens befolkning som ennå ikke har opplevd de samme mulighetene som oss i Vesten.

Opprykk: Børge Hansen blir ny teknologidirektør i Microsoft Norge etter Petter Merok. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Opprykk: Børge Hansen blir ny teknologidirektør i Microsoft Norge etter Petter Merok. Bilde: Marius Jørgenrud

Børge Hansen rykker samtidig opp og blir ny teknologidirektør i Microsoft Norge. Han kommer fra rollen som evangelist og teknologirådgiver. Hansen skal selv utpeke sin etterfølger, men det er foreløpig ikke klart hvem det blir.

- Offisielt starter jeg ikke i min nye rolle før første desember, så det er for tidlig å si hva samarbeidet med Telenor vil medføre av nye spennende tjenester og løsninger, sier Merok til digi.no.

- Jobben går ut på mye av det jeg har gjort før, men nå skal vi ta alle produktene og tjenestene våre på bred front og få til spennende løsninger med Telenor ut mot markedet.

Han legger til at det vil sentrere seg rundt forbruker- og bedriftsløsninger på telefon, og temaer knyttet til Windows Phone, Windows 8, underholdningsløsninger, verdiøkende tjenester rundt Live-plattformen, Office 365 og andre nettsky-aktiviteter.

- Det spennende er innsikten jeg vil få i produktavdelingene våre, samt kunnskap om hvordan et av de viktigste globale teleselskapene tenker, sier Petter Merok.

Merok skal fortsatt bo og jobbe i Norge, men vil heretter rapportere både til client director Per-Ivar Lund og til Achim Berg, som leder telekomsamarbeidet sentralt ved Microsofts hovedkvarter i Redmond.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.