Telenor bøyde seg for Post- og teletilsynet

Gir opp å kreve for hvert påbegynt samtaleminutt på mobil.

Telenor bøyde seg for Post- og teletilsynet

Gir opp å kreve for hvert påbegynt samtaleminutt på mobil.

Oslo (NTB): Telenor har etter motstand fra Post- og teletilsynet (PT) bestemt seg for ikke å kreve betaling for hvert påbegynte minutt for mobilsamtaler til utlandet. Nå blir det sekundtaksering.

Telenor hadde varslet at prisene for mobilkunder i Norge som ringer til utlandet skulle endres fra 25. februar. Telenor ville gå over til taksering per minutt. Fram til nå har Telenor priset alle mobilsamtaler ut av landet per sekund.

PT ble imidlertid tirsdag orientert av Telenor om at selskapet likevel ikke vil gjennomføre endringen fra sekund- til minuttaksering av mobilsamtaler til utlandet. Det er godt nytt for PT.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med beslutningen. Telenor er et seriøst selskap med fornuftige folk, sier PT-direktør Willy Jensen til Dagens Næringsliv.

Det er sterke reaksjoner fra PT som gjør at Telenor trekker forslaget tilbake, opplyser informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

PT ba i forrige uke om en forklaring fra Telenor, og viste til at forslaget ville ha vært et klart brudd på norsk og europeisk praksis. Dessuten ville forslaget ha brutt prinsippet om at forbrukerne bare skal betale for den tiden de faktisk ringer. (©NTB)

    Les også:

Til toppen