AVTALER & KONTRAKTER

Telenor får Opera-komprimering

– Skviser mest mulig ut av mobilnettet.

Telenor tar i bruk Operas nyervervede Skyfire-teknologi for å «skvise» tyngre videoinnhold gjennom trengere mobilnett, forteller informasjonssjef Tor Odland i Telenor Group.
Telenor tar i bruk Operas nyervervede Skyfire-teknologi for å «skvise» tyngre videoinnhold gjennom trengere mobilnett, forteller informasjonssjef Tor Odland i Telenor Group. Bilde: Marius Jørgenrud
24. juni 2013 - 12:17

Opera Software steg 5 prosent på børsen, da de for snart to uker siden kunngjorde en global rammeavtale med en større teleoperatør, uten å si hvem.

Kunden er Telenor, ifølge en melding til Oslo børs mandag.

De skal ta i bruk Operas «Rocket Optimizer» for å komprimere videoinnhold og multimedia over trafikkerte mobilnett. Dette er del av en større avtale med Alcatel Lucent.

Produktet øker kapasiteten i mobilnettet med opptil 60 prosent, sa Opera Software da de overtok teknologien med oppkjøpet av Skyfire i februar, kanskje det største oppkjøpet gjort av et norsk IT-selskap noensinne.

Avtalen med Telenor strekker seg i første omgang over tre år. Ingen av partene har ønsket å kommentere kontraktsverdien.

– Avtalen dekker alle markedene våre, men er aktuell først og fremst i Asia. Der har vi nettverk i noen markeder som vi må skvise alt vi kan ut av, med begrenset tilgang til spektrum eller der vi ikke har kommet like langt i spredningen av 3G, forteller informasjonssjef Tor Odland i Telenor Group.

Ifølge Odland blir optimaliseringsløsningene implementerert på nettverkssiden, både i form av ny programvare og maskinvare.

– Innholdet blir optimalisert slik at når det kommer til telefonene er datamengden redusert, samtidig som brukeropplevelsen er forsøkt opprettholdt, sier Odland, som selv har en fortid som kommunikasjonsdirektør i Opera Software.

Opera-aksjen handles i skrivende stund ned 1,33 prosent, noe bedre enn Oslo børs som er ned 1,74 prosent.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.