BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor får sin svenske partner

Telenors installasjonsvirksomhet som nå er skilt ut i selskapet Bravida, fusjonerer med svenske BPA og dermed skapes Nordens største selskap innen tele og elektroinstallering med en omsetning på 13 milliarder kroner og nesten 14.000 ansatte.

Frode Eriksen
7. juni 2000 - 09:25

Fusjonen, som Tormod Hermansen vil offentliggjøre på en pressekonferanse i Stockholm klokken 12 i dag og betyr at børsnoteringen av morselskapet ikke betyr noe når selskapet leter etter samarbeidspartnere til sine tre tilknyttede forretningsområder; medievirksomheten, Bravida og EDB ASA. Telenor bekrefter fusjonen i en pressemelding onsdag.

Bravida selv omsatte for 6,1 milliarder kroner i fjor som er litt under halvparten av hva de nye selskapet vil onsette. Dette vil gjøre Bravida/BPA markedsledere i Norden på tele/elektro-installasjon, med 7350 ansatte i Norge, 6230 i Sverige og 310 i Danmark.

Ifølge VG blir navnet på det nye nordiske storselskapet Bravida, det blir registrert i Norge der også hovedkontoret vil ligge med Bravidas toppsjef, Jan Kåre Pedersen som konserndirektør mens styreleder i BPA, Mikael Ahlström, blir det nye selskapets styreleder.

De to selskapene vil eie 48 prosent hver i det nye selskapet, mens ledelsen i det nye selskapet skal eie resten.

digi.no kommer tilbake til denne saken etter pressekonferansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra