Telenor frigir ADSL-modem

Fra og med 1. juni gir Telenor Networks fra seg eierskapet til nye ADSL-modem.

Fra og med 1. juni gir Telenor Networks fra seg eierskapet til nye ADSL-modem.

Fra og med 1. juni i år overlater Telenor Networks ansvaret for å distribuere modem til nye ADSL-kunder til de enkelte Internett-tilbyderne som benytter Telenors nett.

Siden Telenor i slutten av år 2000 lanserte ADSL på det norske markedet, har Telenor Networks vært eier av modemene som benyttes av ADSL-brukerne for å koble seg opp mot tjenesten.

    Les også:

- Det har vært naturlig for Telenor Networks å eie ADSL-modemet i disse første årene. Nå er det imidlertid på tide at ADSL-kundene får større valgfrihet. Vi innser at hvis vi i fortsettelsen skulle sittet med eierskapet og på den måten avgjort hvilket modem folk flest skulle hatt, kunne vi lett blitt en brems i utviklingen av ADSL-markedet. Det ligger utenfor vår forretningsidé å være hardware-eier, sier Stein Gustavsen, direktør i Telenor Networks, i en pressemelding.

I dag er det flere leverandører på markedet som tilbyr modem i mange prisklasser og med varierende funksjonalitet. Eksempler på tilleggsfunksjoner kam være ruter, brannmur og trådløst LAN.

I første omgang vil omleggingen kun gjelde nye ADSL-kunder. For eksisterende kunder vil det ikke bli noen endring nå.

- Vi håper og tror at frigivelsen av eierskapet til ADSL-modem vil føre til at internettilbyderne blir mer kreative og tilbyr sine kunder et bredere utvalg av abonnement. Slik vil mange flere kunder få tilfredsstilt sine behov, og dermed vil omleggingen føre til økt

etterspørsel etter ADSL, sier Gustavsen.

Telenor Networks har i samarbeid med Internett-tilbyderne planlagt denne omleggingen i mer enn et halvt år.

Til toppen