Telenor i fokus på svak børs

Telenor var dagens suverent mest omsatte aksje på Oslo Børs. Aksjer verdt 3,2 milliarder kroner skiftet eiere i Telenor, men i skyggen av børsintroduksjonen sank IT-aksjene kraftig.

Telenor var dagens suverent mest omsatte aksje på Oslo Børs. Aksjer verdt 3,2 milliarder kroner skiftet eiere i Telenor, men i skyggen av børsintroduksjonen sank IT-aksjene kraftig.

Totalindeksen på Oslo Børs falt i dag nesten fire prosent. Det er først og fremst IT-indeksen som bidrar til det kraftige fallet. IT-indeksen sluttet på 1.688 poeng, ned nesten ni prosent.

Telenor åpnet på 42 kroner, men falt raskt utover dagen og sluttet på 40 kroner, men var omsatt på 39,50 på det laveste. Allerede i den første timen var aksjen omsatt til under 40 kroner, hvor den har vært omsatt det meste av dagen. Dette betyr at allerede den første dagen er mye av rabatten på to kroner til småsparerne fordunstet.
Les mer om den saken her:
Det ble omsatt mer enn 83 millioner aksjer i Telenor, noe som tilsvarer 3,3 milliarder kroner. Såvidt oss bekjent har det aldri tidligere vært slike volumer i en aksje notert på Oslo Børs. Totalt ble det omsatt aksjer for 4,6 milliarder kroner, hvor altså Telenor sto for 70 prosent av dette.


Blant de store kjøperne i Telenor var det Den norske Bank som faktisk sto for hele 98,5 prosent av kjøpene, ifølge Online Trader. Dette var en av tilretteleggerne i emisjonen, og mye tyder på at dette er støttekjøp for å holde kursen oppe. Penger er satt av på forhånd i tilfelle aksjen skulle falle slik at tilretteleggerne kan kjøpe aksjer for å hindre nedgang.

Mye av spenningen i kveld rettes mot Nasdaq der omsetningen ble tatt opp til notering klokka 15.30. I de første handlene var aksjen omsatt til 12 11/16 dollar. Tickerkoden på Nasdaq er "TELN". Omsetningen i Telenor på Nasdaq er såkalte ADR (American Depositary Receipts) og en ADR tilsvarer tre aksjer.

Dagens taper var Opticom som sluttet ned over 20 prosent. Det har ikke kommet nytt om selskapet, men dette er en av Oslo børs' mest volatile aksjer. En av forklaringene til nedgangen er det generelle svake sentimentet for IT-aksjer og at aksjen har brutt støtten på 800 kroner. En annen årsak kan være, slik vi skrev for en måned siden, at det er flere fond som må vekte seg ned i aksjen for å vekte seg opp i Telenor.

For en teknisk oppdatering av Opticom og andre aksjer, sjekk ut søstertjenesten til digitoday.no, Aksjeforum.com.

Også Nera ASA var i fritt fall i dag. Aksjen åpnet på 43 kroner, men svekket seg jevnt og trutt utover dagen. Nesten to millioner aksjer ble omsatt i Nera, noe som er mer enn snittet.

Vinnerlisten bestod av 13 aksjer, hvor alle tilhører den mer anonyme SMB-listen.

Til toppen