ESA-bot til Telenor kan få boten fra Konkurransetilsynet til å blekne

FORNEBU 20020929:
Telenors nye hovedkvarter på Fornebu, som ble innviet 23. september 2002.
Foto: Vidar Knai / SCANPIX (FRB)
FORNEBU 20020929: Telenors nye hovedkvarter på Fornebu, som ble innviet 23. september 2002. Foto: Vidar Knai / SCANPIX (FRB) (Bilde: Knai, Vidar)

I går ble det kjent at Konkurransetilsynet vil ilegge Telenor en historisk høy bot på 906 millioner kroner for det tilsynet kaller «misbruk av dominerende stilling i markedet». 

Denne boten kan imidlertid blekne i forhold til boten Telenor risikerer å få fra Eftas overvåkningsorgan ESA. Det skriver Inside Telecom (abonnementstjeneste).

ESA var nemlig også med på razziaen Konkurransetilsynet gjennomførte mot Telenor i desember 2012.

Kan få bot på opptil 2,5 milliarder

Inside Telecom skriver at ESA i etterkant av aksjonen har konkludert med at Telenor har brutt artikkel 54 i EØS-avtalen på to punkter. For det første mener ESA at Telenor har solgt mobilt bredbåndsprodukter til kundene til en lavere pris enn de har tilbudt konkurrentene på grossistnivå, noe som har gjort det umulig å konkurrere på like vilkår. For det andre mener ESA at Telenor gjør det vanskelig for kunder i bedriftsmarkedet å bytte leverandør på grunn av lange bindingstider og høye bruddgebyrer. 

Hvis ESA konkluderer med at Telenor har brutt EØS-reglene kan ESA ilegge en bot på opptil ti prosent av selskapets omsetning det aktuelle året, ifølge Inside Telecom.

Det kan bety en bot på opptil 2,5 milliarder kroner.

– Det stemmer at en eventuell bot i teorien kan bli større enn den fra Konkurransetilsynet sier direktør for konkurranse og statsstøtte i Esa, Gjermund Mathisen til Inside Telecom.

Vårt søsternettsted Inside Telecom har mer om saken: Konkurransetilsynets innstilling til bot på 906 millioner til Telenor påvirker ikke prosessen hos ESA » (abonnementstjeneste)

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Til toppen