BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kan skynde seg med VDSL

Tidligere har Telenor sagt at VDSL-linjer med fart på 25-50 Mbit i sekundet først kommer om fem år. Nå sier Telenor at de kan skynde seg - hvis de vil.

digitoday.no skrev i dag tidlig at Alcatel lover å lansere VDSL-utstyr allerede mot slutten av året. VDSL er arvtageren til ADSL og gir 25-50 Mbit i sekundet. Dette er mer enn 20 ganger raskere enn Telenors ADSL-linjer og nok til å transportere TV-sendinger i full kvalitet.

Les saken her: Arvtageren til ADSL lanseres allerede i år

Det kan dermed se ut som tidsplanen for Telenor og mye av tele-/mediebransjen i Norge må revurderes. I fjor høst sa Norges-sjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas at Telenor så for seg 25-50 Mbits VDSL-forbindelser til norske hjem om fem år. Men nå sier Telenor at selskapet kan lansere langt raskere.


- Når vi lanserer VDSL er et spørsmål om både pris og konkurranse fra andre aktører og teknologier, forteller Berit Svendsen, konserndirektør for teknologi i Telenor til digitoday.no.

- Det viktigste er imidlertid at det finnes innhold og tjenester som gjør det interessant å kjøpe VDSL-linje. Foreløpig mangler vi blant annet systemer for å ta betalt for kjøp av filmer og andre tjenester i heldigitale nettverk, sier Svendsen.

Hun vil ikke kommentere hvor fort Telenor kan være på luften med VDSL. Hun vil heller ikke være med på at den raskere lanseringen av VDSL-utstyr gjør at kundene ikke bør kjøpe seg ADSL-linjer nå.

- Vi skal kombinere flere forskjellige typer nettverk for å levere tjenester. ADSL kan brukes sammen med digitale TV-sendinger. Hva vi gjør hvor, kommer an på blant annet befolkningstetthet, forteller Svendsen til digitoday.no.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.