TELEKOM

Telenor kjøper svensk fiber og kabel

Betaler 1.945 kroner per husstand.

Telenor kjøper opp Tele2s svenske fiber- og kabelkunder i privatmarkedet.
Telenor kjøper opp Tele2s svenske fiber- og kabelkunder i privatmarkedet.
23. okt. 2013 - 08:27

Telenor melder at de har kjøpt Tele2s svenske fiber- og kabelvirksomhet i privatkundemarkedet. Dermed gasser den norske telekom-giganten opp sine investeringer i broderlandet.

Tele2 får 775 millioner svenske kroner for virksomheten, som i fjor omsatte for 530 millioner svenske kroner. Kjøpesummen gir en snittpris per kunde på 1945 norske kroner.

Kjøpet omfatter 1370.000 kunder på kabel- og fibernett. 125.000 av kundene er på bredbånd, 75.000 er digital-TV kunder mens 220.000 er kunder på analog kabel-TV. Telenor får også overført 68 ansatte, melder selskapet i en pressemelding onsdag morgen.

– I dagens samfunn spiller tilgang til bredbånd med høy kapasitet en viktig og sentral rolle for de fleste mennesker. Telenor utvider derfor sin satsing på fastnett bredbånd og TV gjennom selskapets varemerke Bredbandsbolaget. At dette området prioriteres hos oss vil merkes både for våre kunder og våre ansatte, sier Lars-Åke Norling, administrerende direktør i Telenor Sverige.

Gjennom Bredbandsbolaget er Telenor en av Sveriges største tilbydere av fast bredbånd, og de husstandene som nå blir inkludert i Telenor sitt nett vil også få tilgang til dette selskapets tjenester.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.