Telenor krever avklaring fra Yunus

Telenor bøyer ikke av, og ber Muhammad Yunus bestemme seg for om han går til sak eller ikke.

Telenor krever at ynus avklarer om hvorvidt det er aktuelt å gå til sak eller ikke.
Telenor krever at ynus avklarer om hvorvidt det er aktuelt å gå til sak eller ikke.

Telenor bøyer ikke av, og ber Muhammad Yunus bestemme seg for om han går til sak eller ikke.

Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas krever klart svar fra Muhammad Yunus om han vil bringe eierkonflikten inn for retten eller ikke.

Yunus sier at det i alle fall ikke vil skje nå.

I et intervju med Dagens Næringsliv tirsdag antyder Baksaas at børsnoteringen av Grameenphone i Bangladesh på børsen i Dhaka i høst kan bli satt i fare av antydningene om rettslige skritt fra Yunus.

Amerikanske Citigroup som er tilrettelegger for børsnoteringen har reagert på trusselen om rettslige skritt.

- Når denne type uavklarte spørsmål kommer opp, vil tilretteleggeren spørre seg om det får konsekvenser for børsnoteringen. Når et selskap skal gå på børs, må struktur og eierskap være avklart. En potensiell konflikt som dette vil i bunn og grunn reise tvil, sier Baksaas.

Han krever nå at Yunus klargjør om han vil bringe eierkonflikten inn for retten eller ikke.

- Citigroup krever en avklaring om vi har en konflikt med en påfølgende rettssak eller ikke. Nå må vi få et svar fra Grameen Telecom, sier Baksaas til Dagens Næringsliv.

- Spørsmålet om å saksøke Telenor er en langsiktig sak. Det er ikke noe som vil skje n, sier Muhammad Yunus til NTB.

Tirsdag fortsatte han sitt Tromsø-besøk med å holde foredrag på fredssenteret ved Universitetet i Tromsø. Overfor NTB sier fredsprisvinneren at han fortsatt vurderer å bringe inn saken for en voldgiftsdomstol i Sverige.

- Men det har heller ingen hast. Vi forsøker å oppmerksomhet rundt saken hos det norske folk, slik at de vet hva konflikten dreier seg om. Det norske folk må fortelle oss hva vi skal gjøre. Hvis de synes det er OK slik ting er, er det ingen grunn til å haste til retten, sier Yunus som fastholder at intensjonsavtalen som fastslår at Telenor skal være mindretallsaksjonær i Grameenphone må være utgangspunktet.

- Det var ikke en appell, men en avtale som ble inngått i 1996, sier Yunus. (©NTB)

    Les også:

Til toppen