Telenor må kjøpe enda mer i Danmark

I det knallharde danske mobilmarkedet kan Telenor bli tvunget til å kjøper mer.

I det knallharde danske mobilmarkedet kan Telenor bli tvunget til å kjøper mer.

Onsdag ble det kjent at Telenor kjøper den resterende delen av Danmarks nest største mobilselskap Sonofon. Telenor kjøper BellSouths andel på 46,5 prosent av Sonofon for 3,05 milliarder danske kroner.

    Les også:

Nå spekuleres det i det danske markedet på at Telenor blir nødt til å kjøpe mer. Grunnen er den knallharde priskonkurransen i det danske markedet, der billigselskapene har kapret store markedsandeler fra ledende TDC og Sonofon.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at Danmarks største teleselskap, TDC, trolig vil kjøpe opp mobilselskapet Telmore. TDC eier allerede 20 prosent av aksjene i dette selskapet.

- Spørsmålet er når salget går igjennom og til hvilken pris. Jeg forventer at salget gjennomføres innen utgangen av i år, sier teleanalytikeren Poul Jessen i Danske Equities til Reuters.

Samtidig spekuleres det i at Telenors Sonofon er klar til å overta billigoperatøren CBB Mobil. Konstituert Sonofon-sjef Tage Reinert bekrefter at han er interessert i å overta CBB.

- CBB har en rekke kunder, og vi vet jo, at det skal skje en konsolidering i bransjen. Derfor er det da noe vi er interessert i å vurdere, hvis CBB er til salgs til den riktige prisen, sier Reinert til Børsen.

CBB har i dag rundt 200.000 kunder, og selskapet har en avtale om å bruke Sonofons mobilnett.

Det kan bli budkrig om CBB. Svenskfinske TeliaSonera er nemlig også nødt til å gjøre noe offensivt i det danske mobilmarkedet. Telias danske operasjon, som frem til i sommer ble ledet av den norske IT-kjendisen Terje Christoffersen, har lenge slitt i det danske markedet.

Til toppen