BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor med IP-telefoni via PC

Telenor Nextel er første selskap i verden som lanserer en landsdekkende telefoniløsning basert på den internasjonale H.323 standarden for IP-telefoni. Abonnenter på Telenor Internett kan heretter bruke PC for å foreta telefonsamtaler, som koster mindre enn normale samtaler.

Frode Eriksen
3. des. 1998 - 08:54

Kunder må registrere seg for å benytte tjenesten og får tildelt et eget telefonnummer i 850-serien som benyttes ved alle samtaler. Tjenesten gjør det mulig å ringe fra en vanlig telefon til en PC og vice versa. Nummeret kan også benyttes i utlandet i kombinasjon med Nextel Globetrotter, en tjeneste som gir tilgang til Internett til lokaltakst i vel 50 land. Siden 850-nummeret følger PC-en gir dette mobile brukere en større fleksibilitet.

Brukere av Interfon PC får også tilgang til de første offentlige telefonkatalogene som man kan ringe fra. Gule Sider på Internett og Telefonkatalogen Online gjør det mulig å klikke og ringe fra en webside.

Alle kunder med Telenor Internett Total-abonnement får tilgang til tjenesten fra 9. desember. For å benytte Interfon PC trenger man en multimedia PC, mens nødvendig programvare lastes ned over Internett. For unngå nedsatt lydkvalitet med bruk av høyttaler og mikrofon kan en Interfon PC-bruker bestille et håndsett som kobles til PC-en.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.